„Cel mai mare vis este să ating fericirea”

Nume: Ramona Antonica Magheru<-xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Vârstă: 18 ani

Ocupaţie: elevă în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru”

Pasiuni: literatura, critica literară, meciurile sportive

Scriitori preferaţi: Victor Hugo, Lev Tolstoi, Balzac

Carte preferată: „La Medeleni” de Ionel Teodoreanu

Timp liber: iese în oraş cu prietenii, merge la Bălăneşti, unde îi place foarte mult, priveşte emisiuni sportive

Ramona Magheru se află printre elevii de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru”, care a participat la confecţionarea unor mărţişoare pentru o expoziţie cu vânzare organizată în scop umanitar.

Dincolo de spiritul altruist, Ramona se mai face recunoscută şi prin pasiunea pe care o are pentru literatura română dar şi universală. „Sunt pasionată de literatură, citesc foarte mult însă romanul preferat este „La Medeleni”, roman pe care îl consider cel mai potrivit şi complet pentru vârsta adolescenţei. Dar citesc şi Balzac sau Lev Tolstoi. Cartea „Viaţa lui Napoleon” m-a marcat în sensul bun al cuvântului”, a declarat Ramona Magheru. Tânăra are şi un vis mai mult sau mai puţin. „Cel mai mare vis este să ating fericirea, adică atunci când mă voi simţi împlinită din toate punctele de vedere”, a declarat Ramona Magheru.

Literatura nu este singura pasiune a tinerei, care mărturiseşte că mai are o plăcere nu tocmai obişnuită pentru fete. „Îmi place foarte mult să vizionez meciurile de fotbal, tenis, handbal, orice sport pentru că îmi plac competiţiile, competiţiile te ajută să devi om, să-ţi creezi o pesonalitate şi în acelaşi timp o definesc”, a mărturisit Ramona.

Vrea să fie profesoară

Cariera pe care şi-o doreşte este una în concordanţă cu pasiunea ei pentru literatură. „Vreau să devin profesoară de română-franceză dacă tot sunt atât de atrasă de literatură şi mai ales pentru că eu cred că este o experienţă plăcută”, a adăugat Ramona.

A participat la organizarea expoziţiei pentru că aşa a crezut că este bine, pentru că îi place să ajute şi mai ales pentru că este convinsă că orice om are dreptul la educaţie. „Trebuie să recunosc că implicarea mea a fost mai mult pe parte de organizare şi nu creaţie însă m-am bucurat că am putut să fiu alături de colegii mei şi să-i ajut aşa cum pot”, a precizat Ramona.

În ciuda aparenţelor, tânăra se declară uşor vulnerabilă şi impulsivă şi spune că asta i-a dat mari bătăi de cap mai ales că a pierdut foarte mult din cauza caracterului spontan pe care îl are. „Dacă ar fi să mă caracterizez aş spune că sunt sociabilă, comunicativă dar în acelaşi timp vulnerabilă şi impulsivă şi am avut de pierdut datorită reacţiilor mele spontane”, a adăugat Ramona Magheru.  

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: