Rudele tânărului din Prigoria, mutate în centrul de carantină

Părinții, bunicii și iubita tânărului de 25 de ani din Prigoria, diagnosticat cu coronavirus, vor fi mutați vineri într-un centru de carantină, după ce câteva zile au fost izolați la domiciliu. Curios fapt, mutarea vine după ce testele efectuate pe probe de la persoanele respective au ieșit de două ori negative. Mai mult, și tânărul de 25 de ani, la care testul a ieșit inițial pozitiv, a fost tot negativ la testarea de vineri. Autoritățile se așteaptă la opoziție din partea familiei.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Gorj a aprobat, în unanimitate, mutarea, într-o locaţie de carantină, a celor 5 persoane care locuiesc în acelaşi imobil cu tânărul din Prigoria, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim.

Potrivit acestuia, hotărârea a fost luată la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică, care a fost făcută în cursul dimineţii de vineri.

"În cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), în calitate de autoritate competentă, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a propus mutarea, într-o locaţie de carantină, a celor 5 persoane care locuiesc în acelaşi imobil şi care, implicit, au intrat în contact direct cu persoana diagnosticată ca purtătoare a COVID-19, iar CJSU a aprobat în unanimitate. Totodată, CJSU a solicitat DSP să comunice dacă, în contextul epidemiologic din comuna Prigoria, se impun şi alte măsuri, restricţii, cum ar fi suspendarea cursurilor la unităţile de învăţământ, alte activităţi şi pe ce perioadă. (...) Membrii familiei persoanei diagnosticate nu au fost mutați în carantină până acum deoarece propunerea din partea DSP a fost făcută astăzi. Până acum nu am avut o astfel de propunere", a spus Florin Chisim.

Mutarea în centrul de carantină vine însă în ziua în care Ministerul Sănătății a demis-o pe șefa Direcției de Sănătate Publică Gorj, care ar fi raportat în fals că sunt gorjeni în carantină, deși toți erau doar izolați la domiciliu. O informație care a fost însă transmisă zile în șir de posturile centrale de televiziune care au făcut relatări de la fața locului și care nu ar fi trebuit să fie nouă pentru MS.

Autoritățile din Gorj nu au anunțat unde sunt cele trei centre de carantină amenajate, precizând doar că acestea au 70 de locuri. În total, în județul Gorj erau vineri 253 de persoane în izolare.

Interesant este că tânărul din Gorj, considerat primul pacient din România cu coronavirus, ar putea fi externat dacă un nou test va fi negativ, în timp ce rudele lui vor rămâne în carantină. (A.A.)

Vizualizări: 1,937

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: