Surse: Cursuri suspendate în mai multe localități

Comandamentul pentru Situații de Urgență din Gorj se va întruni la ora 17. Potrivit unor surse, va fi analizată posibilitatea suspendării cursurilor la școlile din localitățile afectate, Târgu Jiu, Bîlteni, Prigoria, Drăguțești și Bumbești Jiu. Informația nu este confirmată oficial la această oră.

Restaurantele au primit recomandarea de a nu mai organiza evenimente private, în măsura în care este posibil.

Sunt deja sute de persoane în județ despre care se știe că au luat contact direct sau indirect cu italienii bolnavi sau cu gorjeanul de 25 de ani diagnosticat cu coronavirus. Acesta din urmă s-ar fi întâlnit cu localnicii din Prigoria la biserică, de Sâmbăta morților, dar și la o petrecere. Tatăl lui vitreg, care este izolat la domiciliu, este preot, intrând de asemenea în contact cu mulți localnici.

Pe surse se aude că angajați din mai multe instituții publice au fost izolați la domiciliu, dar oficial nu face nimeni declarații în acest sens. (A.A.)

actualizare 18.45: La ora 19:00 va avea loc sedinta Comitetului Județean pentru Situatii de Urgenta, iar la finalul acesteia vor fi anunțate măsurile dispuse.

actualizare, ora 21.00: Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj, întrunit joi seara la ora 19.00 într-o ședință care a durat peste două ore, a respins propunerea primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, de închidere a școlilor, pentru a putea face igienizarea necesară în contextul în care sute de oameni sunt testați pentru coronavirus.

"Din păcate, propunerea de a suspenda cursurile măcar pentru o zi, în așa fel încât să acționăm cât mai rapid pentru a dezinfecta unitățile de învățământ din municipiul Târgu Jiu, a fost respinsă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. După dezbateri aprinse, în ciuda tuturor argumentelor noastre care au avut ca element principal siguranța copiilor noștri, membrii Comitetului au susținut că nu este vorba de o epidemie și că nu se justifică oprirea cursurilor nici măcar pentru o zi. Vreau să asigur părinții că, la nivelul municipiului Târgu Jiu, vom lua măsurile necesare pentru a dezinfecta unitățile de învățământ, dar am fi fost mult mai eficienți dacă am fi putut face acest lucru mai devreme", a transmis primarul Marcel Romanescu.
 
 
Va fi însă închisă o școală din Rovinari: "Anunț!!! Vineri, 28 februarie 2020, la Scoala Gimnaziala nr. 1 din Rovinari nu se vor desfăşura cursuri deoarece se va efectua dezinsecție, dezinfecție şi deratizare. Suspendarea cursurilor s-a stabilit ca măsură de protejare a elevilor, a personalului didactic si auxiliar. Cursurile vor fi recuperate săptămana viitoare, câte o oră în fiecare zi dupa terminarea orelor prevazute în orar".
 
 
 

Vizualizări: 6,406

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: