Rugăciuni în centrul Târgu Jiului pentru morţii de la „Colectiv”

Sute de gorjeni au participat aseară la o acţiune spontană de comemorare a tinerilor care şi-au pierdut viaţa la Bucureşti la sfârşitul săptămânii trecute în timp ce participau la un concert rock. Tineri şi vârstnici, părinţi veniţi cu copii mici la o plimbare prin centrul oraşului, s-au oprit pentru câteva clipe în fața bisericii din centrul municipiului și au aprins aici lumânări în memoria celor dispăruți într-un mod atât de brutal.

Oamenii s-au perindat prin fața bisericii, mulți dintre cei care au trecut pe aici pentru câteva minute fiind elevi de la școlile și liceele din zonă, aceștia formând pe betonul amprentat o cruce din lumânări, dar și numele localului bucureștean în care s-a produs tragedia.

Adolescenții au lăsat inclusiv mesaje scrise prin care și-au manifestat solidaritatea și consternarea, mulți declarând că vor fi mult mai atenți de acum încolo când vor merge în cluburi sau în baruri, niciunul nedorindu-și să aibă parte de evenimente de genul celor întâmplate la „Colectiv”. „Noi am terminat orele și am venit aici pentru a ne exprima solidaritatea cu familiile îndoliate. E o tragedie care ne-a marcat pe toți și considerăm că e nevoie de astfel de gesturi pentru a arăta autorităților că trebuie să ia măsuri mai ferme pentru a evita asemenea nenorociri. Evident că atunci când vom mai merge în baruri sau cluburi vom fi mult mai atenți pentru a nu ajunge în asemenea situații. Păcat că s-a întâmplat o asemenea nenorocire. Aprindem câteva lumânări aici și apoi mergem acasă”, a spus unul dintre tinerii prezenți în piață. Alți adolescenți au comentat și decesul unui tânăr din Gorj în evenimentele din capitală, după ce duminică seara și ieri dimineață existau informații cu privire la o astfel de situație, în cursul zilei autoritățile locale spunând că a fost o confuzie.

Chiar și prefectul Alin Văcaru a trecut pe la locul în care au fost aprinse câteva mii de lumânări, acesta oprindu-se pentru a se reculege și a păstra un moment de tăcere în memoria celor dispăruți la București.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: