Primăria Rovinari riscă să piardă banii de anvelopare

Situaţie dificilă la Rovinari. Primăria este pe punctul de a pierde finanţarea pentru anveloparea a cinci blocuri din localitate. Potrivit consilierilor locali, cea de-a două licitaţie pentru desemnarea constructorului s-ar fi adjudecat miercuri, însă mai este un termen de cinci zile pentru depunerea contestaţiilor. Sunt în joc cei 1,7 milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării pentru acest proiect. Liberalii au schimbat din nou primarul săptămâna trecută.

Dacă până la 1 noiembrie primăria Rovinari nu adjudecă definitiv licitaţia pentru anveloparea celor cinci blocuri, instituţia pierde banii de la Ministerul Dezvoltării pentru acest proiect. Licitaţia a fost adjudecată miercuri însă mai există un termen de contestaţii de cinci zile. Consilierii atrag atenţia că bugetul local nu ar avea cum să suporte o asemenea investiţie. ”Avem acel împrumut cu anveloparea în care suntem la limită, am înţeles că miercuri s-a adjudecat licitaţia, e un termen de cinci zile de contestaţii. Dacă trecem de 1 noiembrie, automat pierdem fondurile de la minister pentru faptul că trec cele 60 de zile şi se termină anul. Există pericolul ca tot proiectul să fie suportat de bugetul local, şi nu e decât 1,7 milioane de lei, o sumă uriaşă”, spune un consilier local de la Rovinari. Pentru a asigura partea de cofinanţare a acestui proiect, primăria Rovinari a făcut un împrumut bancar de 1,3 milioane de lei. Banii sunt deja în conturile primăriei, dar nu pot fi folosiţi, iar dobânzile sunt usturătoare. ”Banii pentru partea de cofinanţare, partea primăriei, au venit şi banii ăia îi ţinem în cont şi trebuie să plătim dobânzi, sunt 40.000 de lei pe care îl plătim dobânzi că ţinem banii aceia în cont pentru că nu putem să-i băgăm pe lucrare, că nu s-a finalizat licitaţia. Sunt probleme delicate, este o situaţie care nu poate fi lăsată pe mâine”, au mai spus consilierul.

Potrivit proiectului, la Rovinari urmează să fie anvelopate blocurile H1, I1, R1, I4 şi M1. Pentru această lucrare s-a mai organizat o licitaţie însă din lipsa unui ordonator de credite comisia de desemnare a constructorului nu s-a mai întrunit. Primăria nu mai avea atunci primarul interimar, pentru că Laurenţiu Chivu fusese îndepărtat prin retragerea sprijinului politic de către PP-DD. Şi dacă ar fi să treacă peste acest hop, primăria Rovinari ar termina anul tot în stres pentru că lucrările de anvelopare ar trebui să fie gata în mai puţin de două luni.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: