Ruşeţ: Aceste reglementări vin unele peste altele

Complexul Energetic Oltenia abia a început anul trecut să achite creditul pentru investiţiile de mediu făcute la termocentrala din Turceni, iar acum se vede pus în situaţia de a face alte investiţii. Legislaţia europeană a fost modificată anul trecut, impunând noi parametri de mediu în care trebuie să se încadreze din august 2021 încolo.

Ion Ruşeţ, consilier al directorului general al CE Oltenia, a spus că termenul de conformare nu pune în pericol numai CE Oltenia, ci sistemul energetic naţional. „Aceste reglementări vin unele peste altele. În 2007 am avut reglementări pentru denoxare, fostul complex energetic Turceni a făcut un credit cu termen de graţie de 10 ani. Chiar în 2017, când am început să plătim creditul, apar alte reglementări”, a spus Ruşeţ la Tele3.

Ruşeţ a spus că, din 2019, Complexul Energetic Oltenia îşi va restrânge activitatea, pentru a putea face investiţiile. „Nu ştim dacă este pregătit sistemul energetic naţional să suplinească aceste capacităţi. Vorbim despre retragerea din activitate a unor grupuri energetice, care se face treptat. Ar putea ca această indisponibilizare să fie mai mare de şase luni pentru fiecare grup. Trebuie să se pronunţe specialiştii”, a mai spus Ion Ruşeţ.

Acesta a mai precizat că fondurile necesare vor proveni în special din credite. Directorul companiei a vorbit despre un necesar estimat la 200 de milioane de euro. (A.A.)

Vizualizări: 2,146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: