Ruşeţ anunţă alegeri la Minerul Rovinari. Golea nu confirmă!

Liderul de sindicat Ion Ruşeţ a anunţat în presă că la Sindicatul Minerul Rovinari, condus de Marin Golea, vor fi alegeri. Sindicalistul a spus că mandatul lui Marin Golea expiră în 2014 şi că alegerile ar putea avea loc mai devreme. Marin Golea a declarat însă că nu va fi conferinţă de alegeri. El a criticat iniţiativa unui angajat de la Poiana care strânge semnături pentru demiterea liderului Ion Răducu şi spune că acţiunea este dirijată de administraţie.

 „Eu chiar am avut o discuţie ieri cu domnul Etăgan şi cu domnul Golea şi dânsul spunea că dacă lucrurile continuă aşa, în ianuarie vor fi alegeri la sindicatul Minerul Rovinari“, a declarat Ion Ruşeţ la un post local de televiziune. Ieri a făcut noi declaraţii privind alegerile de la Rovinari. „Este posibil să aibă loc alegeri în condiţiile în care va avea loc o conferinţă extraordinară în care se va modifica statutul şi cred că această conferinţă va ţine cont de toate doleanţele lucrătorilor. Decizia aparţine sindicatului. Am înţeles că în 2014 este final de mandat, în acest context dacă alegerile sunt organizate în primul trimetru al anului 2014 nu e nicio problemă, practic e o reducere de câteva luni a mandatului domnului Golea“, a declarat la Radio Infinit Ion Ruşeţ.

Acuze la adresa administraţiei

În replică, liderul Marin Golea a declarat că nu face alegeri. „Nu facem alegeri la Minerul Rovinari. Facem acolo unde este nevoie. Nu dau curs unor solicitări nefondate, pentru că acţiunile de la unele cariere sunt dirijate de administraţie. Oamenii care au semnat tabelele făcute de administraţie au semnat de frică, se tem că-şi pierd locurile de muncă. Cum de un singur salariat poate să ia trei sute de semnături fără să lucreze trei săptămâni? Cu ştersături, cu semnături false. Cei din administraţie se feresc să vină la negocieri cu noi. Vă spun ce ne transmit oamenii: vor să nu mai lucreze. Vor grevă.  Cine sunt ăştia cinci care ne conduc pe noi? Aşa au spus“, a declarat Marin Golea, menţionând că problemele de la Rovinari au apărut după ce doi lideri au dat compania în judecată pentru a-şi recupera drepturile salariale.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: