Gorjenii nu mai cumpără răsaduri. Care este explicația producătorilor?

Dacă în pandemia răsadurile erau la mare căutare, nu se mai întâmplă și acum, deși se anunță o criză alimentară. Producătorii de răsaduri au și o explicație pentru acest fenomen: gorjenii nu-și mai permit să muncească terenurile.

Un producător de răsaduri din Gorj vindea foarte bine în această perioadă, lucru care nu s-a mai întâmplat anul acesta. ”Nu mai cumpără lumea răsaduri. Sincer nu știu ce să mai cred. În pandemie s-au vândut foarte bine, toată lumea își găsea de lucru prin grădină, numai ca să iasă din casă și să aibă ocupație în aer liber. Acum nu se vând mai deloc, deși se anunță o criză alimentară la nivel mondial”.

Gorjeanul are și explicație pentru acest lucru.” Fie lumea nu-și mai permite să dea banii pe răsaduri și au pus semințe ca să și le facă singuri, fie nu mai pun răsad în solarii, că asta este perioada pentru solarii, sau chiar dacă au solarii nu își mai permit financiar să le întrețină. În agricultură e de muncă și toate prețurile au sărit în aer. Ne-am mai gândit și la faptul că a fost și vremea capricioasă și de aceea oamenii nu s-au avântat. Mai avem o speranță cu răsadurile pentru grădini”, a declarat un producător din zona Mușetești.

La nivelul județului Gorj sunt mai mulți producători de răsaduri pentru solarii și grădini și anul scot la vânzare zeci de mii de fire de plante. Prețurile variază între 1 leu și 3 lei firul, în funcție de soi.

Vizualizări: 2,938

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: