Remediu simplu pentru florile de interior cu frunze îngălbenite

Este posibil ca unele plante din ghiveci să se îngălbenească și să trebuiască să faci ceva pentru a nu pierde florile. Printre cele mai frecvente cauze ce duc la îngălbenirea frunzelor se află udarea în exces sau prea puţin soare.

Dacă o floare s-a îngălbenit pentru că a avut prea multă apă trebuie să transplantezi planta într-un ghiveci nou, cu găuri de drenaj. Adaugă un sol format din pământ, amestecat cu nisip, pentru ca apa în exces să se poată scurge cu ușurință.

Dacă planta a avut parte de prea puțin soare frunzele se decolorează și încep să se îngălbenească. În acest caz mută planta mai aproape de fereastră sau în balcon ori în grădină dacă ai posibilitatea, pentru a avea mai multă lumină.

Este posibil ca îngălbenirea frunzelor să fie cauzată de deshidratare, în acest caz apărând frunze uscate, ușor crocante la atingere. În acest caz udă planta în mod regulat ținând cont de necesitățile acesteia.

Dacă planta a fost afectată de dăunători, insecte de dimensiuni mici sau mari ce trăiesc pe frunzele plantei și se hrănesc cu acestea stropește planta cu ulei sau spray special pentru combaterea dăunătorilor.

Vizualizări: 948

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: