Ruşeţ, despre scandalul CEO – Primăria Rovinari: Se doreşte pierderea unor locuri de muncă?

Oficialii Complexului Energetic Oltenia reacţionează după ce primarul din Rovinari a ameninţat compania cu instanţa de judecată. Aceştia îl îndeamnă pe edil, în continuare, la dialog şi susţin cu aceeaşi tărie că redeschiderea depozitului de la Roşia era singura variantă ca activitatea termocentralei de la Rovinari să nu fie pusă în pericol în această iarnă şi, implicit, locurile de muncă ale salariaţilor din zonă.

Ion Ruşeţ, consilierul personal al directorului CE Oltenia, Sorin Boza, a explicat, la Gorj TV, că au fost luate măsuri ca oamenii care locuiesc în apropierea depozitului să nu mai fie atât de afectaţi de activitatea acestuia. „Am luat măsuri împotriva prafului, zgomotului. Poate nu sunt suficiente. Acţiunea domnului primar este corectă, dar cred că se impune dialogul în această situaţie”, a fost sfatul lui Ruşeţ.

Mai mult, acesta a readus în discuţie faptul că redeschiderea depozitului de la Rovinari ar fi fost singura şansă ca producătorul de energie să treacă iarna care urmează cu bine: „Nu se putea altcumva. Trebuie să înţeleagă şi cetăţenii. Chestiunea cu noul depozit a început cu mulţi ani în urmă. S-au făcut foarte multe studii. De ce s-au ales mai multe variante, de ce s-au anulat? E o chestiune pe care trebuie să o explice alţii. Erau aceste discuţii înainte de 2012. Nu a greşit conducerea care, în ultimii ani, a fost pusă în situaţia de a finaliza ceva ce trebuia să fie finalizat cu mulţi ani în urmă”.

Aceasta va fi ultima iarnă în care va funcţiona depozitul de la Roşia pentru că, din 2019, compania este convinsă că va finaliza construcţia noului depozit de cărbune care trebuia să fie gata de la sfârşitul acestui an. „Va fi ultima iarnă în care va funcţiona vechiul depozit. Anul viitor va funcţiona noul depozit. Trebuie să înţeleagă şi domnul primar, şi oamenii. Se doreşte să suspendăm pe o anumită perioadă anumite activităţi care să ducă la pierderea unor locuri de muncă? Eu cred că nu! Poate sunt bătălii între oameni care ocupă vremelnic anumite funcţii. E normal să punem în pericol comunitatea? Închiderea sau restrângerea activităţii CEO are un efect devastator asupra comunităţilor locale”, a fost semnalul lui Ruşeţ.

Vizualizări: 2,262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: