Ruşeţ: Finalizăm raportul pe 8 octombrie

Comisia Complexului Energetic Oltenia, condusă de Ion Ruşeţ, a finalizat controlul făcut în carierele miniere, cu privire la stadiul pregătirilor pentru iarnă din punct de vedere social. Consilierul Directoratului CE Oltenia a spus că a găsit probleme în toate carierele, în ceea ce priveşte vestiarele, aprovizionarea cu echipamente de iarnă, transportul în cariere şi căile de acces spre utilaje.

Ion Ruşeţ a spus că unele probleme se regăsesc în toate carierele, altele numai în unele. „Am găsit unele probleme generale, valabile în toate carierele miniere, dar şi probleme specifice de la carieră la carieră. Ca să vă dau un exemplu, am găsit cariere unde starea vestiarelor este foarte bună, altele în care acestea arată rău. Sunt cariere în care drumurile de acces sunt bune, altele în care sunt improprii. Sunt situaţii în care în unele cariere există disponibilitatea din partea prestatorilor în privinţa transportului, în altele nu, dimpotrivă, sunt probleme majore. Toate aceste probleme au fost inventariate, noi sperăm ca pe 8 octombrie să prezentăm Directoratului un raport complet cu privire la toate problemele pe care le-am sesizat şi să argumentăm propunerile pe care le facem”, a spus Ruşeţ la Tele3.

Consilierul Directoratului a dat şi câteva exemple: „La Cariera Lupoaia, condiţiile din vestiare erau bune, dar transportul în carieră lăsa de dorit. Era o singură maşină disponibilă, deşi contractul era pe cinci. Trei nu mai aveau sursă, una era defectă şi doar una era disponibilă”.

Nici în ceea ce priveşte aprovizionarea cu echipamente pentru iarnă, situaţia nu este unitară. „Am găsit unităţi care aveau aprovizionat echipamentul de iarnă în proporţie de 100%, cu excepţia bocancilor, aşa cum am găsit unităţi care nu aveau în magazie nici măcar un reper pentru iarnă. Sigur, într-o săptămână-două, situaţia se putea schimba. Dacă este vorba de nerespectarea procedurilor interne şi a codului muncii, vor fi luate măsuri. În ceea ce priveşte calitatea echipamentului, există şi aici o problemă care va fi consemnată în raport. Directoratul va decide dacă acest raport va fi făcut public sau nu”, a explicat Ruşeţ la postul de televiziune.

Vizualizări: 2,449

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: