Ruşeţ: Noul CCM va fi semnat indiferent de unele ambiţii şi interese

Complexul Energetic Oltenia va avea un nou Contract Colectiv de Muncă de la 1 aprilie. Este asigurarea dată de oficiali ai companiei care spun că înţelegerea se va parafa „indiferent de ambiţiile şi interesele unor sindicalişti”.

Actualul CCM va expira la sfârşitul acestei luni, iar negocierile între cele două tabere sunt intense. CEO nu mai poate prelungi vechiul CCM, aşa că se impune semnarea unui nou contract de muncă pentru cei peste 13 mii de angajaţi ai companiei.

Reprezentanţii producătorului de energie sunt optimişti. În ciuda eternelor discuţii în contradictoriu cu unii lideri de sindicat, noul contract va fi semnat în câteva zile. „Nu văd de ce sindicatele şi-ar dori ca la 1 aprilie, la nivelul Complexului, să nu existe un contract de muncă. Ar fi un dezavantaj pentru salariaţi. Ar fi păcat să intrăm în luna aprilie, când sărbătorim şi Paştele, să intrăm fără contract colectiv de muncă în fiinţă. Ar crea psihologic şi o anumită stare de nemulţumire în rândul oamenilor. Administraţia este deschisă la negocieri şi credem că noul contract va fi semnat până la 1 aprilie. Nu cred că este posibil să nu semnăm indiferent ce ambiţii şi interese ar exista, în condiţiile în care administraţia are ofertă, este deschisă la dialog şi am redus numărul de disponibilizări”, a spus Ion Ruşeţ, consilierul managerului Sorin Boza.

Negocierile bat pasul pe loc şi pentru că unele cerinţe ar fi prea mari pentru bugetul companiei. Ruşeţ a şi dat un exemplu. Sindicatele solicită prea mulţi bani pentru majorarea salariilor. „Noi am prezentat toate informaţiile pe care ni le-au cerut membrii sindicatelor. Dânşii au şi nişte solicitări mai exagerate. Un exemplu este majorarea fondului de salarii cu 35-40 de milioane de lei. Ei bine, administraţia va analiza. Vom vedea dacă se poate oferi mai mult de 20 de milioane de lei. Administraţia va da dovadă de transparenţă totală în ceea ce priveşte comunicarea”, a dat asigurări Ruşeţ.

Vizualizări: 2,618

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: