Ruşeţ şi Călinoiu, politicienii gorjeni cu grad de colonel

Surpriză de proporţii pentru democrat-liberalii gorjeni, care, după ce au strâns în ultimii ani mai mulţi foşti subofiţeri de Poliţie, au ajuns acum să fie conduşi de un colonel al Armatei Române. Filiala nu a avut parte de un puci sau de vreo lovitură de palat, ci pur şi simplu şeful ei, senatorul Ion Ruşeţ, a devenit colonel. Numele parlamentarului gorjean apare pe o listă secretă, semnată de fostul ministru al apărării, Gabriel Oprea, prin care acesta înainte în grad, chiar şi cu cinci trepte, o serie de politicieni ai fostei puteri, dar şi jurnalişti din presa centrală.

uşeţ spune că nu este nicio problemă sau secret avansarea sa la gradul de colonel, avansare care s-a făcut fără ca el să fi solicitat acest lucru. Ministrul actual al apărării, gorjeanul Corneliu Dobriţoiu, a precizat însă că Ministerul va face demersurile de rigoare pentru a retrage ordinele respective, întrucât avansările nu sunt conforme cu legislaţia în vigoarea. O astfel de avansare „fără număr” în grade s-a mai întâmplat după al doilea război mondial, când muncitorul Nicolae Ceauşescu a devenit peste noapte general-maior.

Deşi nu se află pe lista coloneilor făcuţi la strict secret de Oprea, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean a mărturisit şi el că are gradul de colonel în rezervă, avansările în cazul său făcându-se la termen. Ion Călinoiu a făcut armata la termen redus, fiind student, la terminarea facultăţii el fiind locotenent.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: