Rusta, ruda lui Călinoiu, a început serviciul cu o eroare în declaraţii

Constantin Rusta, o rudă a preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a început lucrul la CE Oltenia cu o eroare în declaraţia de avere. Acesta scrie că a avut şi anul trecut venituri de la CE Oltenia, 60.000 de lei, deşi s-a angajat anul acesta. Ion Ruşeţ, reprezentant al companiei, a explicat că este o greşeală care va fi rectificată.

În luna martie, Laurenţiu Ciurel, directorul CE Oltenia, a declarat la un post local de televiziune că a venit şi Poliţia să ancheteze angajarea lui Constantin Rusta, cunoscut ca şi cumnat al lui Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Ulterior s-a spus că altul este gradul de rudenie şi că Rusta este verişor al soţiei lui Călinoiu. Cert este că acesta a fost angajat director de departament IT la CE Oltenia în urma unui aşa zis concurs. Ciurel a spus că societatea a avut un proiect IT major, a făcut un concurs şi el a fost câştigat de Constantin Rusta, pe atunci şef IT la Hidroelectrica. „Se numeşte Rusta. Nu are nicio legătură cu domnul Călinoiu. Nu ştiu dacă se cunosc sau nu. Omul  este şeful IT de la Hidroelectrica. Nu ştiu dacă vine că a crezut că e salariul mai mare“, a declarat Laurenţiu Ciurel.

Dar Rusta a venit şi salariul i-a convenit. Potrivit declaraţiei de avere completată în 2015 pentru 2014, Rusta a câştigat de la complex 60.000 de lei. Ulterior, Ion Ruşeţ, şeful de departament la CEO, a declarat că s-a produs o eroare şi că în loc de Hidroelectrica, Constantin Rusta a scris CEO. Adică a câştigat cei 60.000 de lei de la Hidroelectrica, nu de la CE Oltenia. Ruşeţ a mai spus că eroarea a fost îndreptată ieri şi că declaraţia refăcută a fost depusă. „Declaraţia rectificativă a fost depusă şi la Agenţia Naţională de Integritate“, a declarat Ruşeţ. Potrivit declaraţiei de avere, Rusta mai deţine 2 apartamente în Târgu Jiu şi două autoturisme Ford Mondeo şi Ford Fiesta.

Soţia sa, Camelia Elena Rusta este şefa Centrului Magnolia Târgu Jiu.

Vizualizări: 503

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: