Un bucătar celebru și-a petrecut concediul gătind la Peștișani

Un gorjean stabilit în Austria și pasionat de arta culinară a decis să-și petreacă în România concediul, într-un mod inedit. A revenit pe plaiurile natale din Peștișani și zile la rând a gătit în natură, pe malul Bistriței sau al Bistricioarei, din dorința de a învia tradițiile din comuna natală.

Este vorba despre Alin Fabian Seifried, deținătorul celebrului canal culinar You Tube - Fabi‘s Kitchen.

Acesta este stabilit în Austria și a venit în comuna natală în concediu, să se relaxeze gătind în natură. ”A revenit în concediu în România și a ales să se relaxeze gătind. Aproape zilnic. Și toate rețetele le-a gătit în natură - pe malurile Bistriței sau Bistricioarei, în zăvoiul unde și-a petrecut Brâncuși copilăria, pe dealurile sau prin pădurile din Peștișani. Pe malurile Bistricioarei a făcu echipă cu chef Raul Ungureanu și au gătit păstrăv cu mirodenii și legume, rețetă gătită în apropiere de Peștera Cioarei, pe malul Bistricioarei. Pe chef Raul îl găsiți la Pensiunea La Moară din Peștișani”, se arată pe pagina de facebook DiscoverPeștișani.

Fabian a reușit să facă localitatea Peștișani mai cunoscută. ”A gătit câteva rețete, direct in natură, bucurând astfel ochiul tuturor cu frumusețile comunei Peștișani. În felul lui, a reușit să ducă în lume imaginea locului unde s-a născut Brâncuși. Și străinii au început să întrebe. Și e doar începutul”, a mai transmis sursa citată.

Provocării lansate de Fabian s-a alăturat și Adriana Lidia Nărban, meșter popular și profesor de arte plastice. Cei doi au luat satele din Peștișani la pas pentru a se documente de la bătrânele satului pentru realizarea rețetelor culinare.

”Dintr-o dată, Fabian și-a adus aminte de un gust special pe care nu îl mai simțise din copilărie. Gustul turtei făcute sub țest. Așa se face că pentru această provocare a avut nevoie din nou de un om în echipă, dar și de un loc special, încărcat de patina vremurilor de demult. Omul se numește Adriana Lidia Nărban, iar locul este Casa Mitu, casa pe a cărei frumusețe, Adriana a readus-o la viață. Inițial cei doi s-au documentat, au stat de vorbă cu bătrânele satului și au început să facă primele rețete. Dacă Adriana, prin povestea casei sale, dorește să-i inspire pe localnici și să-i determine să scoată de la naftalină bogății din trecut, același lucru îl vrea și Fabian. Pe parte culinară, acesta vrea să-i determine pe localnici să își aducă aminte de gustul de odinioară, de mâncărurile tradiționale gătite de bunica”, se mai arată pe DiscoverPeștișani.

Dacă sunteți curioși, veți avea ocazia să vedeți ce a gătit, pentru că în curând filmarea o veți vedea pe YouTube/ Fabi‘s Kitchen.

Galerie foto




Vizualizări: 2,755

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: