Gesturi pentru care poți fi arestat în străinătate

Călătoriile sunt frumoase dar trebuie să studiaţi înainte de a pleca şi legile din statele respective. Chiar dacă sunteţi turişti statul respectiv vă poate amenda pentru că aţi stat pe jos în oraş sau pentru că aveţi maşina murdară.

Gesturi banale pe care le faceţi acasă vă pot costa scump în vacanţele în afara ţării. Pe mapamond există locuri în care legile contravin obișnuințelor noastre. Dacă nu ne informăm înainte de a vizita zona respectivă putem să ne alegem cu amenzi.

Dacă ai ales să-ți petreci vacanța în Dubai și vrei să închiriezi un automobil în loc de cămilă, e treaba ta să ai mereu mașina curată. Guvernul țării a hotărât că o mașină murdară pe străzile de aur ar dăuna imaginii orașelor și ar fi o amenințare la sănătatea publică. Mașinile murdare surprinse în trafic sunt sechestrate, iar conducătorul mizeriei pe patru roți este amendat cu 800 de dolari.

Cu atât de multe atracții turistice în jur, palate, piațete, muzee, în mod sigur picioarele obosesc și trag restul omului după ele la un loc umbros, cu liniște. Ei bine, trebuie să ştiţi că este interzis să stai pe jos în Veneția. Acest gest simplu de om obosit, te poate costa 500 de euro. Nici statul la o masă pe terasă nu e gratuit la Veneţia, unde trebuie să plăteşti şi scaunul pe care stai. Explicația guvernului pentru această hotărâre abuzivă este că având în vedere numărul mare de turiști, se asigură fluiditatea traficului pietonal atât pentru vizitatori, dar mai ales pentru localnici.

Dacă sunteți genul care are nevoie să-și încarce bagajele cu amintiri din locurile pe care le vizitează, ar fi bine ca din Sardinia să aduceți doar magneți. În cazul în care vă trece prin cap să luați un pumn de nisip de pe plajele Sardiniei, mai bine vă abțineți sau vă cumpărați ceva dintr-un magazin de lux. Amenda pentru furtul de pietricele poate ajunge la aproape 4 mii de euro.

Autostrăzile din Germania sunt renumite ca fiind foarte bine realizate, dar și foarte periculoase în același timp. Viteza recomandată de deplasare este de 130 km pe oră, dar există porțiuni fără limită superioară de viteză. Tocmai de aceea ar fi foarte periculos ca unul din participanții la trafic să facă pana prostului când în spatele lui se află maşini care circulă cu 300 de km la oră. Așadar, ca să nu fiți amendați pentru că vă mișcați ca melcul sau deloc , asigurați-vă că ați alimentat înainte de a intra pe autostrada pe care se circulă cu viteze interstelare.

Vizualizări: 1,364

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: