Topea lumânări şi a dat foc la casă

Intervenţie dificilă ieri a pompierilor militari din municipiu, după ce un incendiu a izbucnit la o casă situată lângă două benzinării aflate la intrarea în oraş, dinspre Rovinari. Un bătrân s-a apucat să topească ceară pentru a confecţiona lumânări, iar pentru câteva minute a plecat de lângă foc, acest lucru fiind suficient pentru ca nenorocirea să se producă.

Eleodor Grădinaru locuieşte la marginea municipiului, în curtea sa fiind mai multe construcţii, inclusiv o vilă cu parter şi mansardă. Un atelier în care bătrânul lucra la lumânări de o viaţă întreagă, dar şi casa în care dormea şi care fusese recent modernizată au fost făcute scrum sau distruse de tonele de apă aruncate de pompierii care au intervenit să stingă focul. Pompierii au fost solicitaţi prin 112 să intervină la casa bătrânului, mai ales că de la sediul ISU Gorj putea fi observată coloana de fum negru ce se înălţa spre cer. Trei echipaje au ajuns aici în mare grabă, focul întinzându-se şi la o construcţie pe care o avea un vecin lângă locuinţa lui Grădinaru. Proprietarul acestei clădiri s-a pus pe plâns şi a rămas fără cuvine, când a văzut ce pârjol este în faţa ochilor săi, el fiind, de asemenea bătrân.

Proprietarul a primit îngrijiri medicale

Pensionarul de la al cărui atelier a izbucnit incendiul, în ciuda vârstei, nu s-a dat dus din curtea sa, deşi avea arsuri pe mâini şi pe faţă. O femeie a povestit că a ajutat la salvarea lui şi a unei maşini pe care bătrânul o avea în curte. „Veneam spre oraş şi am văzut focul. Am tras pe dreapta şi când am intrat în Grădinaru a refuzat asistenţa echipajului de la Ambulanţă venit în zonă până în momentul în care a fost scos de poliţişti mai mult cu forţa din propria gospodărie, bătrânul riscând să îşi pună viaţa în pericol, fiind mereu în preajma pompierilor, în fum. „Nu merg eu la salvare, mai bine mor, că oricum nu-mi pare rău. Mă luai eu după un prieten şi plecai câteva minute de lângă foc că nu se întâmpla aşa ceva”, spunea bătrânul în ambulanţă, unde medicii încercau să-i panseze rănile şi să îl oxigeneze, acesta refuzând să fie dus la spital.

Zeci de oameni s-au adunat pe stradă pentru a urmări norul de fum ce ieşea din locuinţa cuprinsă de flăcări, locatarii din zonă fiind cei mai speriaţi . „Cum să nu te sperii când stai la două case, vezi atâta foc şi fum şi mi sunt şi două benzinării lângă noi. Normal că ne e teamă, sperăm să-l stingă pompierii la timp. Bine că nu bate vântul că cine ştie ce se mai întâmpla. Oricum, ăl bătrân ştiu că toată viaţa a făcut lumânări şi la cum arde atelierul lui sigur de acolo izbucni focul”, a spus o vecină. Pompierii nu s-au grăbit să se pronunţe cu privire la cauzele incendiului, ei spunând că o comisie de ancheta va fi cea care va stabili atât cauzele, cât şi valoarea pagubelor. Poliţiştii criminalişti sunt şi ei implicaţi în ancheta respectivă, la locul incendiului fiind prezenţi şi agenţi rutieri, dar şi poliţişti locali, care au deviat circulaţia pe alte rute, şoferii uitând să mai conducă atunci când vedeau coloana de fum înălţându-se spre cer.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: