S-a dat startul la vaccinarea populației. Ce spun gorjenii!

Campania de vaccinare a populației a început luni dimineața în toată țara. La Gorj, conform programărilor pe care le-au avut, persoanele vârstnice au intrat în centrele de vaccinare pentru a se imuniza împotriva noului coronavirus. Oamenii spun că nu le este frică și că doar așa putem scăpa de pandemie.

Unul dintre centrele de vaccinare anti Covid din municipiul Târgu Jiu și-a deschis ușile de la primele ore ale dimineții, fiind așteptate primele persoane pentru imunizare. Târgujienii spun că s-au documentat despre acest vaccin și că este important ca populația să îl facă.

”Este necesar să îl facem. De ce să ne fie frică? Doar așa putem să scăpăm de pandemie, dar și de masca asta (...) Ne-am informat și vaccinul este bun. Eu îmi fac mereu vaccin sezonier, așa că am venit să îl fac și pe acesta. Trebuie să ne vaccinăm 70% din populație dacă vrem să scăpăm de pandemie”, au spus câteva persoane.

Procedeul de vaccinare se desfășoară conform unor programări. Medicul de centru, Pantiș Ionuț, spune că totul se desfășoară în condiții optime.

”Până la ora aceasta au venit în jur de 15 persoane. Totul decurge bine. Oamenii sunt receptivi la vaccinare. Programarea este făcută prin intermediul medicilor de familie, respectiv prin accesarea site-ului de vaccinare. Se face o programare pe ore. În prezent, funcționăm cu un singur cabinet de vaccinare, iar în funcție de programări se va mai deschide și cel de-al doilea. Nu au fost probleme majore. La început până când a fost operațional programul de citire al buletinelor a durat 10-15 minute, dar problema a fost remediată de cei de la STS”, a spus medicul centrului.

Tot medicul a afirmat faptul că sunt programări până în luna februarie.

Vizualizări: 1,768

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: