Oamenii străzii, la minus zece grade Celsius! Ce fac autoritățile

Ultimele zile au venit cu temperaturi extrem de scăzute în județul Gorj. Situația se complică pentru cei care nu au un adăpost deasupra capului. Este vorba despre oamenii străzii. Ei sunt cei care au cel mai mult de suferi în această perioadă.

Cei mai mulți dintre ei nu au mai fost acceptați de familii, ajungând pe străzi, aceasta fiind casa lor. Dorm pe unde apucă, prin scări de bloc sau pe băncile din parc. Și cum iarna nu-i ca vara, lucrurile se complică atunci când temperaturile scad sub 0 grade Celsius, chiar și la minus zece. Polițiștii locali din municipiul Târgu Jiu au pornit în căutarea acestor oameni bătuți de soartă, tocmai pentru a-i lua din stradă și să-i ducă în Casa Iris. Este și cazul unui bărbat de peste 60 de ani. Acesta a fost ridicat de pe stradă și dus la Casa Iris din Târgu Jiu.

”Este un ger afară, groaznic. Eu am lucrat la spital, ajutam pe cineva pe acolo, la morgă. Nu mă înțeleg cu frații și m-au dat afară. Dorm pe unde găsesc, prin scări de bloc. Ce să fac? E bine acum că m-au adus la Casa Iris”, a spus bărbatul.

Polițiștii locali desfășoară des astfel de acțiuni de identificare a oamenilor străzii, oferindu-le și câte un pahar de ceai cald: ”În ciuda temperaturilor scăzute, colegii mei asigură ordinea și siguranța publică în Parcul Central și Parcul de la Coloana Fără Sfârșit, dar prin alte zone. În această perioadă avem în atenție persoanele fără adăpost, le identificăm, îi servim cu un ceai cald, iar cu acordul lor le ducem la Casa Iris din Târgu Jiu. După orele 23:00, circulația este interzisă, iar noi suntem mereu pe stradă”, a spus Gabriel Tudor, reprezentant al Poliției Locale Târgu Jiu.

Ceai cald au primit și polițiștii locali care păzesc operele marelui sculptor ”Constantin Brâncuși” din Parcul Central.   

Galerie foto



Vizualizări: 802

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: