S-a descoperit  ''alcoolul fals''. Te ameţeşte, dar nu te îmbată

Consumul excesiv de alcool este una dintre cele mai mai probleme cu care se confruntă omul modern. De aceea cercetători au căutat un substitut pentru alcool care să dea satisfacţie consumatorului, dar să nu îi „ofere” şi problemele de după o beţie.

Timp de zece ani cercetătorul David Nutt a dezvoltat un substitut sintetic pentru alcool pe care le-a denumit ”Alearelle”. Acesta susţine că invenţia sa are potenţialul de a permite consumatorilor să se bucure de toate beneficiile alcoolului, fără să se confrunte cu efectele negative, ceea ce înseamnă sfârşitul mahmurelii, cancerelor asociate alcoolului şi a altor probleme.

Nutt a considerat necesară crearea unei molecule sintetice de alcool care să elimine efectele nedorite. „Ştim unde în creier alcoolul are efectele sale bune şi rele şi ce receptori le mediază. Efectele alcoolului sunt complicate, dar poţi izola părţile din creier pe care le doreşti izolate”, a precizat cercetătorul.

Alături de eliminarea toxicităţii, savantul lucrează la „efectul maxim”, care ar preveni consumatorul să nu treacă de o anumită linie. Miza finală este de a crea Alearelle şi apoi de a vinde alcoolul companiilor producătoare de băuturi alcoolice pentru a fi adăugat băuturilor. 

Dacă doctorul Nutt şi colegii săi pot perfecţiona substitutul sintetic pentru alcool, analistul în industria băuturilor, Jonny Forsyth, crede că există o şansă reală ca industria alcoolului să adopte produsul decât să-l vadă ca o nouă competiţie. „Industria investeşte din ce în ce mai mult în alternativele la alcool. Dacă metoda este bună şi gustul poate fi mascat uşor, cred că are o şansă mare”, a precizat acesta.

Vizualizări: 1,857

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: