Zi specială pentru copiii din Scoarța

Copiii cu dizabilități asistați într-o casă de tip familial din comuna gorjeană Scoarța au avut parte duminică de o zi specială, cu sprijinul bisericii din localitate și a preotului Daniel Ianăși.

Duminică, în curtea vechii biserici-monument istoric din Piștești, ce datează din anul 1400, le-au fost prezentate celor șapte copii vechi obiecte care erau folosite în gospodăriile țărănești: ghergheful, vârtelnița, postava etc.

La activități au fost și alți copii din sat, care alături de cei din centrul social au învățat cum se țeseau carpetele oltenești, cum se torcea caierul de lână sau cum se frământa pâinea în postavă. „Cu acest prilej, copiii din cadrul serviciului social menționat au participat în mod direct la fiecare activitate în parte. Copiii au lăsat la biserică un dar de suflet, respectiv câteva pietre de râu pictate de ei în cadrul activităților practice, desfășurate în cadrul Casei de tip familial Scoarța“, a spus Laurențiu Diaconescu, directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Gorj. (A.M.)

Vizualizări: 1,274

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: