S-a descoperit bateria auto care se încarcă în 5 minute

Maşinile viitorului vor fi cele electrice iar provocarea momentului este acum modul de încărcare a bateriei acestora. O companie din Israel a reușit să producă prima baterie pentru mașini electrice care se poate încărca complet în numai cinci minute.

Bateria pe litiu a fost dezvoltată de israelienii de la Store Dot și produsă de compania Eve Energy în China pe o linie standard de producție. Bateria care se încarcă în doar cinci minute este produsă pe baza unei tehnologii care are aceleași costuri cu bateriile auto obișnuite. Compania Store Dot a mai produs prin această tehnologie inovatoare baterii destinate telefoanelor, dronelor și scuterelor electrice. Israelienii au atras capital de 130 de milioane de dolari de la mari companii industriale precum și, potrivit The Guardian, în 2020 Store Dot a fost desemnată de Bloomberg companie pionier în domeniul energiei.

Cu toate acestea, va mai dura până ne vom bucura de această invenție pentru că o astfel de încărcare ultra-rapidă are nevoie de încărcătoare de putere mult mai mare decât cele disponibile în prezent. Zeci de alte companii din întreaga lume lucrează la dezvoltare unor baterii cu încărcare rapidă. Faptul că încărcarea bateriilor durează mult și teama de a nu rămâne fără baterie în mijlocul drumului sunt motivele pentru care multă lume ezită încă să-și cumpere un vehicul electric.

Vizualizări: 1,915

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: