Noi reguli pentru evaluarea directorilor de şcoli

Cadrele didactice din judeţul Gorj sunt aşteptate la sediul Inspectoratului Școlar Judeţean pentru a face propuneri privind schimbarea procedurii de evaluare a directorilor de şcoli.

 Oricare profesor din judeţul Gorj care se declară nemulţumit de modul cum a fost evaluat directorul unei şcoli poate veni acum cu propuneri în acest sens. Metodologia este în prezent în dezbatere publică, spun reprezentanţii ISJ Gorj. „Procedura este cu statut de proiect aflat în dezbatere publică şi am dori ca toate persoanele interesate să participe exprimându-şi opinia în spaţiul public, pe site-ul instituţiei noastre şi prin toate mijloacele posibile, astfel încât această procedură să fie optimă şi să asigure o evaluare transparentă şi eficientă a personalului de conducere din învăţământul preuniversitar”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Potrivit proiectului, inspectorul şcolar care îl evaluează pe director trebuie să meargă în unitatea de învăţământ, să consulte personalul didactic şi nedidactic al şcolii, organizaţia sindicală şi autorităţile locale în cazul evaluării directorului. În cazul în care comisia de evaluare acordă unui director calificativul „satisfăcător”, atunci acel director va fi menţinut în funcţie, însă va fi monitorizat şi reevaluat la un interval de trei-şase luni. În cazul acordării calificativului „nesatisfăcător”, atunci directorului îi încetează contractul de management educaţional şi nu va mai fi numit prin detaşare în interesul învăţământului. 

Noile reguli de evaluare se vor aplica din anul şcolar următor.

Vizualizări: 809

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: