Beneficii pentru şomerii care vor să lucreze la fabrica de confecții din Turburea

 Eforturi mari din partea autorităților pentru a găsi forță de muncă calificată pentru fabrica de confecții deschisă la Turburea. Șeful Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj, Romeo Chiriac, a vorbit cu primarii localităților limitrofe comunei Turburea în vederea identificării persoanelor care ar putea munci la această fabrică. Angajatorul italian are nevoie de aproape 150 de salariaţi, însă abia a reușit să găsească 40 de angajaţi.

 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj vrea să înfiinţeze un curs de formare profesională în comunele din jurul localității Turburea pentru a putea crea forță de muncă pentru angajatorul italian care a deschis în zonă o fabrică de confecții textile. Joi, șeful AJOFM Gorj a primit asigurări din partea primarilor din Aninoasa, Bărbătești, Țânțăreni, Săulești și Vladimir că se vor implica în această problemă. „Vrem să organizăm un curs de formare profesională, primarii chiar au fost mulțumiți. Sper ca în cel mai scurt timp să putem forma o grupă de cursanți și să-i dăm drumul. De unde provin cei mai mulți șomeri, acolo vom organiza partea de instruire teoretică și instruirea practică să se desfășoare la acest angajator italian, la Turburea, urmând ca la finalizarea cursului să încadreze toți șomerii absolvenți de cursuri. Șomerii nu plătesc nimic, le vom deconta inclusiv cheltuielile de transport de la domiciliu la locul de instruire”, a spus Romeo Chiriac, șeful AJOFM Gorj.

Investitorul italian ar putea oferi până la 140 de locuri de muncă dacă oamenii s-ar arăta interesați să învețe și să muncească. Inițial, vor primi salariul minim pe economie, cu posibilități de creștere. Tot acest investitor mai are o fabrică de confecții și la Băilești, cu 280 de salariați. 

Vizualizări: 1,817

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: