S-a mai născut o campioană la CS Pandurii, Maria Gherghinoiu

Clubul Sportiv Pandurii nu încetează să descopere noi talente la atletism, acolo unde antrenorii clubului reuşesc an de an să surprindă cu alţi campioni naţionali. Maria Gherghinoiu, sportivă pregătită de antrenoarea Viorica Dima, este cea mai recentă surpriză a clubului, ea devenind în week-end campioană a României la 1500 de metri obstacole.

CS Pandurii are un nou campion naţional, de această dată la 1500 de metri obstacole, performera fiind o tânără de 15 ani, Maria Gherghinoiu, atletă pregătită de fosta campioană, devenită antrenoare şi descoperitoare de noi talente, Viorica Ghican Dima. La ultima competiţie atletică de nivel naţional, Campionatul Naţional de pistă, Under 16 ani, o tânără sportivă de perspectivă a clubului Pandurii a reuşit să devină campioană naţională la 1500 de metri obstacole. Concursul naţional s-a desfăşurat pe stadionul de atletism Iolanda Balaș din București, iar Maria Gherginoiu a participat la probele de 1500 m obstacole și la 3000 m plat. „Cursa de 1500 m obstacole a fost una frumoasă, am luat startul cu gândul sa câștig și am reușit, însă cursa de 3000 de metri a fost destul de dificilă, resimtindu-mă după obstacole, motiv pentru care am obținut locul 5. Dar nu sunt dezamăgită deoarece mi-am depășit recordul personal”, a mărturisit după concurs Maria care este născută în 2007 şi este elevă la Colegiul Național Tudor Vladimirescu. Deşi practică atletismul de puţin timp, cu antrenoarea Viorica Dima, Maria are deja performanţe în probele sale preferate. „Am început atletismul în noiembrie 2017 și am continuat până în momentul de faţă antrenată de doamna Viorica Dima. Anul acesta am obținut două performanţe frumoase, locul 3 la campionatele naționale de sală, de U16, la proba de 3000 m și în urmă cu o zi locul 1 la proba de 1500 m obstacole la campionatul național de pista U16. Iubesc ceea ce fac și, ajutată de doamna antrenor, sper să obțin cât mai multe performațe!”, a mai precizat sportiva de la CS Pandurii, club care nu oboseşte să descopere noi talente la atletism, sportivii şi antrenorii fiind sprijiniţi pentru a atinge marile performanţe de directorul CS Pandurii, Mihai Prunariu.

Pe lângă performanţele înregistrate în acest an, Maria Gherginoiu a obținut un timp bun la cursa dedicată Constantinei Diţă, de 10 km, respectiv 40,12. Peste toate acestea, elevă fiind, Maria a trecut anul acesta şi de evaluarea națională la care a obținut note foarte bune.

Galerie foto



Vizualizări: 1,185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: