Beat la căpătâiul fiului mort la 16 ani

Mihai Zahariuc, tânărul de 16 ani care a fost găsit la sfârşitul săptămânii trecute fără suflare în apele Jiului, a fost condus ieri pe ultimul drum de familie, colegi şi vecini. La înmormântare au ieşit la iveală eventuale motive care l-au împins pe Mihai la un gest tragic. Tatăl bea foarte mult şi recurgea chiar la violenţe. Omul nu a lăsat sticla nici la căpătâiul fiului mort la vârstă fragedă.

Trupul neînsufleţit al adolescentului a fost ridicat abia luni seara de la Serviciul de Medicină Legală şi depus la capela Bisericii Sfântul Nicolae de unde a plecat ieri spre cimitirul din Cartierul Iezureni. Vecinii lui Mihai cred că tânărul a decis să-şi ia viaţa din cauza problemelor familiale, asta pentru că tatăl consuma frecvent alcool şi atunci devenea violent.

Mihai Zahariuc avea 16 ani şi trebuia să termine anul acesta clasa a IX-a. Pe lângă şcoală, Mihai muncea ca să-şi ajute familia numeroasă. Dacă la şcoală situaţia lui era una bună, nu acelaşi lucru se întâmpla şi în familie. Vecinii îi înţeleg gestul disperat de a-şi lua viaţa, din cauza problemelor pe care tânărul le avea cu tatăl lui. Acesta consuma frecvent alcool, iar atunci parcă îşi pierdea minţile şi făcea scandal. Nici aici tatăl lui nu a renunţat la patima pentru alcool. „Şi la capelă, la priveghi, tatăl lui a băut. Stătea un pic la capul lui, după care pleca să bea, revenea şi tot aşa a ţinut-o toată noaptea. Mai mult decât atât, îi chema la bere şi pe cei care au venit la priveghi de parcă ar fi avut nuntă sau botez nicidecum înmormântarea propriului copil”, a spus o vecină.

„El era un băiat bun, dar a avut o viaţa grea, la fel ca şi fraţii lui. Tată lui bea foarte mult şi făcea scandaluri acasă. Îi scotea afară pe copii în miez de noapte de foarte multe ori. Era şi violent şi bătea adeseori. După ce a murit mama lor, tatăl nu s-a mai interesat de ei. S-a refugiat mai mult în alcool”

Vecină

„Pur şi simplu a fost traumatizat de copil. Tatăl violent, mama bolnavă în pat care asista la toate certurile şi violenţe în familie, l-a făcut să-şi lovească tatăl şi chiar să-l acuze pe acesta de moartea mamei lui. Prin gestul lui nu a făcut altceva decât să-şi răzbune mama, fiinţa cea mai dragă pentru el”

Vecină

 „Am venit să ne luăm rămas bun de la el pentru totdeauna. A fost un băiat deosebit, care niciodată nu ne-a dat nimic de bănuit”

Coleg

Galerie foto


Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: