Corpul tânărului înecat, găsit de „figurantul“ lui Nicolas Cage

Trupul neînsufleţit al elevului din Rovinari care duminică s-a înecat în apa Jiului a fost descoperit la o distanţă foarte apropiată de locul în care acesta a intrat în râu pentru a se scălda.

Reamintim că Ciprian Iordăchel, de 18 ani, elev în clasa a XI-a, s-a aruncat în apă de pe o salcie, după care a ieşit la suprafaţă o singură dată şi pentru scurt timp, prietenii săi fiind convinşi că acesta glumeşte şi nu are nevoie de ajutor. Pompierii militari l-au căutat ore în şir, dar fără rezultat. De abia la o oră după ce aceştia au folosit o barcă cu motor pentru a face valuri pe Jiu a ieşit la suprafaţă şi cadavrul pe care îl căutau, un echipaj plecând în aval câţiva kilometri pentru a vedea dacă nu cumva apa l-a dus pe Ciprian către Turceni. În realitate, tânărul a rămas prins pe fundul râului în orele care au urmat după înec, apa având o adâncime de cel puţin 3 metri în locul în care acesta a sărit de pe salcie. La nici 100 de metri mai în jos apa nu avea mai mult de un metru, aici fiind postaţi voluntari care să observe dacă prin faţa lor trece ceva „suspect”. Oamenii nu au văzut nimic până aproape de lăsarea întunericului, când doi tineri au intrat pentru o ultimă baie în Jiu pe ziua de duminică, moment în care unul dintre ei a simţit că atinge cu picioarele ceva ce părea a fi un corp uman.

„L-am găsit”

Ionel Pâslea, un tânăr din Rovinari care a jucat şi ca figurant în filmul făcut de Nicolas Cage în Gorj iarna toamna trecută, a fost cel care a cerut ajutor pentru a-l aduce pe Ciprian la mal. „L-am găsit”, a strigat acesta, spre disperarea rudelor elevului, care tot sperau ca acesta să fi făcut o glumă proastă şi să îi fi pus pe pompieri degeaba pe drumuri.

„Era chiar lângă mal, probabil l-o fi scos către suprafaţă valurile făcute de barca pompierilor, nu am idee. Eram cu încă un băiat şi lui i s-a părut că simte ceva, ne-am uitat mai atent şi ne-am dat seama că l-am găsit. Preferam să nu fi fost aşa, dar, pe de altă parte, bine că se finalizează căutările mai repede”, a menţionat tânărul respectiv.

JALE

Pe malul Jiului el a fost aşteptat de către sora sa, mai mare ca el, femeia ţipând cu disperare când a auzit cuvintele „l-am găsit”. Cei doi provin dintr-o familie în care părinţii sunt despărţiţi, mama lor fiind plecată la muncă în străinătate. Acum aceasta este aşteptată la Rovinari pentru a-şi conduce băiatul pe ultimul drum, deşi şi-ar fi dorit ca să fie alături de el în ultimul an de liceu.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: