S-a terminat norocul? CE Oltenia livrează 1000 MW într-o lună de iarnă

Dacă în ultimele ierni, Complexul Energetic Oltenia era de bază în Sistemul Energetic Național și asigura chiar și o treime din necesarul de energie la nivel național, astăzi, compania din Gorj a livrat doar aproximativ 1000 de MW/h, o cantitate foarte mică pentru o lună de iarnă. 

Sindicalistul Manu Tomescu subliniază că acesta nu poate fi un semn bun pentru companie. E nevoie de investiții că "sistemul va mai păcăli oamenii încă o dată". 

Azi după amiază, compania livra circa 800 de MW, iar spre seară, a crescut la 1.000.

"Chiar credeți că viitorul C.E.Oltenia și implicit al locurilor noastre de muncă este cel pe care ni-l prezintă SISTEMUL !? Chiar îi credeți că vor renunța la PLANUL DE ÎNCHIDERE al grupurilor energetice pe cărbune, pe moment ce prin SUPRATAXARE și SUBFINANȚARE ne-au adus în situația de a nu mai putea să livrăm în bandă nici măcar 800 de megawați/oră, acum în plină iarnă !?

Cei care munciți în subunitățile de producție ale companiei cunoașteți foarte bine REALITATEA și vă rog pe toți cei care aveți demnitate și curaj să ne unim forțele și să o scoatem la suprafață! Haideți să îi obligăm să ne spună ADEVĂRUL, oricât de dur ar fi el! Pentru că numai așa putem să ne facem un plan de acțiuni pentru masuri sociale!

Grupurile energetice pe cărbune împreună cu tot ceea ce înseamnă flux tehnologic până la roata excavatoarelor, nu mai pot fi salvate decât cu INVESTIȚII REALE în instalațiile și echipamentele necesare în fluxul de producție! Cărbunele nu poate fi extras în condiții de siguranță decât respectând cu strictețe monografiile de excavare, iar acest lucru nu este posibil decât făcând INVESTIȚII REALE în tot ceea ce înseamnă descopertă pentru înaintarea și exploatarea carierelor (exproprieri, despăduriri, etc)!

Aș vrea să mă înșel și măcar de data aceasta SISTEMUL să nu ne mai păcălească încă o dată, dar tare mi-e teamă ca după alegerile din 2024, SISTEMUL să vină iar și să ne spună că a încercat dar n-a putut!

Îmi doresc din tot sufletul ca generațiile tinerilor care s-au angajat acum în această activitate, să aibă un viitor și locuri de muncă în condiții de siguranță, însă mi-e teamă că totul nu este decât o mare păcăleală de-a SISTEMULUI, până după alegerile din 2024! Repet! Nici măcar 800 de megawați/oră, acum, pe timp de iarnă", este mesajul sindicalistului Manu Tomescu.

Galerie foto



Vizualizări: 12,500

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: