Campanie de control la unităţile de producere a energiei electrice

Inspecția Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, desfăşoară, în perioada 1 februarie-28 februarie, Campania de control privind verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în unităţile de producere a energiei electrice. Campania este coordonată de inspectorul general de stat, Dantes Nicolae Bratu.

Această activitate se va desfăşura în toate în toate județele în care există întreprinderi mici, mijlocii şi mari, cu capital de stat, privat şi mixt, care efectuează activităţi de producere a energiei electrice, prin centrale termice, nucleare, hidroelectrice, cu turbine cu gaze, diesel și energie regenerabilă (energie eoliană, energie solară, energie de biomasă).

Printre aspectele verificate de inspectorii de muncă, se numără: modul de respectare, de către angajatori, a legislaţiei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în industria extractivă; modul în care angajatorii asigură condiții adecvate de desfășurare a activității; modul în care au fost îndeplinite măsurile dispuse cu ocazia controalelor anterioare, acolo unde este cazul.

„Având în vedere dispoziția dată de prim-ministrul Guvernului României, dl. Nicolae Ciucă, în ședința de guvern din data de 31.01.2023, începând cu data de 1.02.2023, în toate unitățile care desfășoară activități economice încadrate în codul CAEN 3511 se desfășoară activități de control în domeniul securității și sănătății în muncă. Pentru desfăşurarea acţiunilor de control, fiecare inspectorat teritorial de muncă a întocmit tematici specifice, în funcţie de societatea ce urmează să fie controlată, după anumite criterii, cum ar fi: specificul activității de producere a energiei electrice; în funcție de neconformitățile identificate la controalele anterioare și de cele mai frecvente cauze de producere a accidentelor de muncă. Am dispus ca, alături de toți inspectorii de muncă din compartimentul SSM care, prin fişa postului, au repartizate aceste domenii economice pentru activitatea de control, să fie angrenați în această acțiune de control și ceilalți inspectori de muncă, cu prioritate cei specializați în domeniul electric, mecanic. Și de această dată, acţiunea este motivată și de frecvența evenimentelor ce au loc în acest domeniu și de numărul de accidente de muncă care au loc în instalațiile de producere a energiei”, a transmis Dantes Nicolae Bratu.

Vizualizări: 1,413

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: