Termocentrala Rovinari funcţionează cu un singur grup. Nu mai e cărbune

Lipsa cărbunelui afectează modul în care decurg lucrurile în Complexul Energetic Oltenia (CEO). Termocentrala Rovinari funcționează, în această perioadă, cu un singur grup. Un sindicalist spunbe că problema este lipsa de cărbune.

Preşedintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, Jan Poepscu, speră că situaţia se va reglementa cât mai repede: „Este adevărat, la ora la care vorbim, Termocentrala Rovinari funcționează doar cu un singur grup, din lipsă de cărbune. Este o perioadă grea și pentru colegii mei, care își desfășoară activitatea în CEO. Aceste probleme sunt de mai mult timp. Nu trebuie să căutăm astăzi un vinovat pentru situația creată în carierele din Complexul Energetic Oltenia. Faptul că nu s-au făcut exproprieri la timp începe să își spună cuvântul. Sper că această perioadă grea prin care trece Complexul Energetic Oltenia sau Termocentrala Rovinari, că despre asta vorbim, să se sfârșească în perioada imediat următoare, iar colegii mei, care își desfășoară activitatea în carierele Rovinari, Roșia, Tismana, Pinoasa, să ne trimită cantitatea de cărbune necesar pentru a putea să funcționăm cu două grupuri de 330, pentru a ne putea lua toate drepturile pe care le avem. Sper că funcționarea asta cu un grup să înceteze în perioada următoare”, a declarat sindicalistul într-un interviu la Radio Infinit.

De asemenea, Jan Popescu spune că fronturile de lucru în carierele CEO au fost blocate de către lipsa de implicare a guvernanţilor şi piedicile puse de ONG-urile de mediu: „E perioada asta grea, o știm cu toții. Ascultați-mă, nu trebuie să ne ascundem după degete. Din discuțiile cu colegii mei, în perioada următoare vom funcționa cu două grupuri. Ni se va livra cantitatea de cărbune necesară pentru a funcționa cu două grupuri, în regim normal. Nu aş putea să corelez aceste două lucruri, lipsa cărbunelui cu lipsa transportului minerilor în cariere,  pentru că nu ar fi normal să mă leg acum de o situație neplăcută, nefericită, care a fost acum două săptămâni de zile. Certitudinea este următoarea: lipsa fronturilor de lucru de acum foarte mulți ani, lipsa de implicare, poate. În lipsa de implicare vorbesc la nivel guvernamental. Toţi știm că ni s-au pus piedici în cariere de către acele asociații ONG-uri de mediu. Toți știm lupta care a fost dusă de către colegii mei, privitor la aceste fronturi de lucru. Nu are legătură una cu alta, nu le putem lega. E ușor să facem speculații, să le corelăm, să le legăm una de alta, dar eu, din discuțiile pe care le-am avut, cred că această problemă este generalizată de faptul că fronturile de lucru n-au fost făcute în timp”.

Vizualizări: 2,344

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: