S-au găsit armele când nu le mai căuta nimeni

Armele furate din depozitul de la Ciorogârla la începutul anului acesta au fost găsite! Mă rog, o parte din armele furate atunci! După ce poliţiştii de la circulaţie  le-au căutat până deveniseră caraghioşi, armele au fost găsite unde probabil se ştia demult că sunt, dar s-a aşteptat un moment calm care să nu afecteze pe nimeni.

Acum, cu toate încercările televiziunilor de a repune pe tapet ca pe o mare lovitură afacerea de la Ciorogârla, aproape că n-a mai interesat pe nimeni din cauza spiritului sarmalei şi a piftiei de sărbători! După ce în sfârşit avem preşedinte, guvern şi buget a început să nu-mi mai placă viaţa politică a României, care a devenit mult prea repede normală! Era cât pe ce să mă plictisesc când, hop, a venit Tăriceanu şi a pus paie pe focul abia mocnit al scandalurilor ce credeam că sunt interminabile. Pe blogul său fostul lider liberal ne anunţă ca pe o mare lovitură că are informaţii precise că PDL şi PSD pregătesc scoaterea PNL din circuitul politicii mari şi înlocuirea scenei politice cu bipartitismul format doar din actualii duşmani de moarte, PDL şi PSD. Aceştia, susţine Tăriceanu, pregătesc liberalilor o lovitură mortală prin introducerea votului uninominal  neproporţional, în unul sau două tururi. Tot fostul premier ne mai spune acum, să ne rămână sarmaua-n gât, că PSD se pregăteşte să distrugă clasa mijlocie din România, lucrare începută pe vremea introducerii impozitului forfetar de către un ministru PSD.

Declaraţiile lui Tăriceanu au un vag miros de ţuică fiartă pentru că nu reuşesc decât să ne facă să ne umfle râsul. Într-un singur punct ar putea avea dreptate Tăriceanu şi anume acela în care liberalii se tem de votul uninominal neproporţional care i-a adus pe mulţi dintre ei de pe poziţiile doi şi trei direct în Parlament! În aceste condiţii un vot uninominal curat n-ar strica unei clase politice obişnuite să câştige mandate de parlamentari mult prea uşor şi fără eforturi prea mari, doar cu câteva kilograme de făină şi mălai împrăştiate unde şi când trebuie!

În rest, ce să mai vorbim de PSD ca despre un partid ce pune la cale din opoziţie decapitări de partide, când în interiorul său sunt puse la cale decapitări aşteptate chiar dacă lui Geoană nu-i vine să creadă nici acum! Despre un PSD puternic nu putem vorbi decât poate peste un an, un an şi jumătate şi atunci doar în condiţiile în care se va curăţa de toate relicvele malefice care au căpuşat conducerea partidului.

Liberalii, pentru care opoziţia a început să fie destul de grea, au soarta lor de care puteau scăpa dacă n-ar fi fost conduşi de comisarul Norica, trubadurul Orban şi vorbitorul Crin, care cred că pot ţine în mână un partid de oameni bogaţi care se plictisesc repede în opoziţie! Primăvara care vine se va lăsa cu lupte şi sânge şi la liberali şi la social democraţi. Democrat liberalii se vor comporta ca de obicei, adică se vor înjunghia pe tăcute!

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: