S-au întors din străinătate și vor să se angajeze în minerit

Mai mulți tineri care lucrau în străinătate au revenit acasă și au depus dosare de angajare la Complexul Energetic Oltenia. dezvăluirea a fost făcută de liderul de sindicat Manu Tomescu. El a adăugat că sunt tineri care s-au întors în Gorj din Germania, Anglia, Italia sau Spania în speranța că ar putea munci aproape de familie.

Se știe deja că noile angajări făcute în Complexul Energetic Oltenia sunt pentru o durată determinată. Contractele de muncă sunt semnate până la sfârșitul acestui an. Cu toate acestea, posturile au fost atractive pentru tineri gorjeni care s-au întors din străinătate în speranța că s-ar putea angaja în Gorj. Nu toți au fost selectați.

“Eu le spun că au angajat sezonieri. Este un dezavantaj din start. De exemplu, au venit din străinătate. Cunosc câteva cazuri de tineri care au renunțat la viața din străinătate, și-au depus dosare de angajare la CEO. Sunt din Germania, Anglia, Spania, Italia care au depus. Vin cu gândul de a se stabili aici, lângă părinții lor. Din start, dacă sunt angajați pe perioadă determinată, au un avantaj. Nu poate să facă un împrumut bancar un astfel de angajat. Nu sunt stimulați”, a declarat vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu.

600 de noi angajări a făcut Complexul Oltenia în această lună. Manu Tomescu susține că deficitul de personal este acut și ar fi nevoie de oameni și în termocentrale, nu doar în cariere.

„Cele 600 de angajări sunt prea puține pentru a acoperi deficitul de personal. Fără să luăm în considerare că, pe termocentrale, nu a început acest program de angajări. Și în termocentrale, este o lipsă acută de personal. La Rovinari, chiar ne confruntăm prin toate secțiile, prin toate atelierele cu deficit de personal”, a mai punctat Manu Tomescu, într-o emisiune la Tele3.

Vizualizări: 4,639

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: