Poți merge la părinți de Paști? Ce spune poliția!

Se apropie sărbătorile de Paște și mulți ar vrea să își viziteze părinții la țară în această perioadă. Legal este posibil, dar scopul vizitei este acela de a duce unele alimente. Dar, trebuie păstrată distanța, pentru că bătrânii sunt vulnerabili la noul coronavirus, pe care copiii lor l-ar putea avea, chiar dacă nu au simptome.

Iată ce a comunicat Poliția Română pe această temă: "Mult nu mai este și o să urmeze întrebări de genul: Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște? Desigur. Conform ordonanței militare trebuie să ai asupra ta cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 4, motive justificate, precum asistența persoanelor vârstnice, bolnave. Dar nu uita că aici nu sunt incluse vizitele în ziua de Paște".

Cu alte cuvinte, o vizită scurtă, cu măsuri de siguranță, ar fi permisă. Autoritățile se tem însă ca prea multă socializare în zilele de Paște să nu dăuneze și să avem un vârf al epidemiei la o săptămână - două după, când ar apărea simptomele noilor infectați.

Vizualizări: 3,208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: