S-au lăfăit în banii publici. Sporuri și premii ilegale la primărie!

Angajații Primăriei Săulești sunt nevoiți să restituie sume importante de bani după ce, timp de un an, au încasat sporuri, au primit premii și diverse drepturi în mod ilegal. Descoperirea au făcut-o inspectorii Curții de Conturi care au stabilit un prejudiciu de 300 de mii de lei la primărie.

Cei mai mulți bani, peste 200 de mii de lei, trebuie recuperați de la angajați. Salariile lor au fost umflate cu sporuri și diverse drepturi, încât au depășit indemnizația viceprimarului. „Stabilirea eronată a drepturilor salariale în  perioada 2019-2020, inclusiv a sporurilor, premiilor și a  altor drepturi acordate unor funcționari publici din cadrul  U.A.T.C. Săulești, în cuantum mai mare decât nivelul  indemnizației lunare a viceprimarului. Prejudiciu: 214 mii lei”, se arată în raportul Curții de Conturi.

Potrivit inspectorilor Curții de Conturi, drepturile salariale au fost stabilite eronat atât pentru funcționarii publici, cât și pentru demnitari. Pentru cei din urmă, Curtea de Conturi a stabilit un prejudiciu de 81 de mii de lei.

Toți cei care au încasat bani mai mulți fără să-i merite vor trebui să-i restituie.

Vizualizări: 6,973

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: