S-au redeschis centrele de vaccinare în Gorj

Noul val de infectări cu Covid-19 a redeschis toate centrele de vaccinare din județul Gorj. Astfel, cei care vor să se vaccineze au la dispoziție 14 centre în întreg județul.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj, Narcis Stoian, spune că doar ieri au ajuns la centrul de vaccinare de la Stadionul din Târgu Jiu un număr de aproape 300 de oameni pentru a se imuniza.

”Din data de 28 septembrie s-au redeschis toate centrele extra-comunitare de vaccinare. De asemenea, urmează să se redeschidă centrele de vaccinare din interiorul spitalelor pentru cadrele medicale. Se observă o creștere de când s-a dat startul de vaccinare la doza a treia, dar și la prima doză. De exemplu, ieri, la centrul de la stadionul municipal din Târgu Jiu s-au vaccinat circa 300 de persoane”, spune Narcis Stoian.

Situația din spitale nu este una tocmai bună. Șeful DSP spune că peste 98% dintre persoanele ajunse pe patul de spital nu sunt vaccinate.

”Este o creștere a persoanelor confirmate pozitiv. Sperăm să nu ne confruntăm cu colmatarea spitalelor în viitorul apropiat. 98-99% dintre persoanele infectate nu sunt vaccinate. La fel este situația și pe secțiile ATI, toți pacienții sunt nevaccinați”, a mai spus Stoian.

Vizualizări: 1,616

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: