Să fie PNL atât de mic?

Un sondaj de opinie apărut la jumătatea lunii noiembrie arată că PNL are o intenţie de vot de numai 18%, fiind chiar şi în urma USR, partidul lui Nicuşor Dan, care are 19% şi este în creştere. PSD s-a consolidat, potrivit mai multor sondaje, la un scor de 40%, iar ALDE şi PMP fac pragul, luând fiecare 7% din voturi.
Singurul partid care este pe un trend descendent în România pare să fie PNL, deşi este formaţiunea care acum doi ani a dat preşedintele şi care îşi asumă actualul premier, pe Dacian Cioloş. Oricâtă campanie s-ar duce pe unele televiziuni împotriva tehnocraţilor, un lucru este clar: PNL scade şi USR creşte, deşi ambele formaţiuni l-au anunţat pe Cioloş premier.
Foarte important în alegeri este trendul. PNL este în continuă scădere de la începutul anului şi, dacă sondajul este real, în duminica votului rezultatul liberalilor ar putea fi şi mai prost. Pe undeva, liberalii şi-o merită, pentru că au ignorat semnalul primit la alegerile locale. Deşi au avut un rezultat prost, liderii PNL au ieşit în conferinţa de presă şi au spus că este cel mai bun rezultat din istoria partidului. Asta deşi la alegerile de anul acesta au fost două partide într-unul, adică noul PNL ar fi trebuit să aibă cât vechiul PNL şi PDL la un loc. Fuziunea pe partea dreaptă a scenei politice s-a făcut pentru ca PNL să devină partidul nr. 1 în România, să bată PSD, nu să fie pe locul al treilea în Bucureşti. Electoratul de dreapta nu iartă minciuna şi ipocrizia, aşa cum o fac alegătorii de stânga. Având acum alternativa USR, partidul lui Nicuşor Dan, preferă să dea votul unor necunoscuţi de bună credinţă, care nu ar şti mâine să gestioneze ţara, dar măcar nu şi-ar bate joc cu bună ştiinţă.
USR creşte şi la Gorj, pentru că electoratul de dreapta nu poate accepta un Tudor Barbu cap de listă la PNL. Uniunea Salvaţi România face ca ziua de 11 decembrie să fie una interesantă în care se merită să mergem la vot. PNL plus PDL devine pe zi ce trece un partid tot mai mic.

Vizualizări: 589

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: