Sabin Cornoiu, în fruntea salvamontiştilor la un concurs în Italia

O delegaţie de salvamontişti români a participat la sfârşitul săptămânii trecute la o competiţie organizată de colegii lor din Italia, în fruntea delegaţiei fiind Sabin Cornoiu, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Salvamont România. Competiţia a avut loc în munţii Dolomiţi şi a fost pentru prima dată când România a fost invitată oficial să participe la acest concurs. De la Gorj a mai făcut deplasarea Cătălin Dascălu, delegaţia din România având în total un număr de 14 membri.

Trei echipe din ţara noastră au reuşit să se situeze în prima parte a clasamentului la finalul competiţiei, echipa „Dacia” ocupând chiar locul opt, asta în condiţiile în care terenul era complet necunoscut pentru români.

Concursul s-a desfăşurat pe o distanţă de circa 15 km, cu diferenţe mari de nivel, altitudinea maximă la care au ajuns compatrioţii noştri fiind de 3000 de metri. „Noi am mers cu trei echipe de concurs formate din salvatori montani din mai multe judeţe. Prima echipă s-a clasat pe locul 8, la un timp foarte scurt de echipele de pe podium, nici nu aveam pretenţia să câştigăm mult mai mult, pentru că nu erau munţii noştri, nu cunoşteam zona, trebuia să ne adaptăm imediat la situaţie, dar rezultatele obţinute ne-au confirmat că salvatorii montani români sunt buni, se pot adapta la situaţiile neprevăzute care pot apărea în munte”, a menţionat Sabin Cornoiu.

Galerie foto


Vizualizări: 538

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: