Octlantis, oraşul construit de caracatiţe

Oamenii de știință au descoperit un „oraș” construit de caracatițe, la 10-15 metri sub apă, lângă coastele Australiei, scrie The Guardian. Octlantis, așa cum a fost botezată așezarea, este ultima dovadă că cefalopodele sunt ființe foarte inteligente și că nu sunt animale solitare, așa cum se credea. De obicei, caracatiţele se întâlnesc doar pentru împerechere, urmând ca acestea să plece apoi pe căi diferite. 

Caracatițele care au construit Octlantis fac parte din specia Octopus tetricus. Orașul este în fapt o aglomerare de cuiburi construite din nisip și scoici. Caracatițele se întâlnesc acolo, comunică, alungă alte cefalopode nepoftite și chiar evacuează membri ai congregației care nu mai sunt doriți.

În apropierea locului, hrana este abundentă. În același timp, Octlantis atrage prădători, așa că, în general, după cum au observat cercetătorii, locul este unul destul de dur.

„Aceste comportamente sunt rezultatul selecției naturale și par a fi foarte similare cu cele demonstrate de vertebrate, care au un comportament social complex”, a declarat profesorul David Scheel, de la Alaska Pacific University, care a condus cercetarea.

Vizualizări: 1,818

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: