Săgeata Albastră a rămas blocată în Gara Turburea

Traficul feroviar a fost dat peste cap vineri în judeţul Gorj, din cauza unei defecţiuni apărute la un tren de călători. Este vorba de Săgeata Albastră care venea de la Caracal şi trebuia să ajungă la Petroşani. În gara din Turburea trenul nu a mai putut fi pus în mişcare din cauza unei defecţiuni care s-a produs la osiile din faţă ale trenului.  Cei care au avut de suferit au fost călătorii. Săgeata Albastră a fost pusă în mişcare vineri seara.

Osiile Săgeţii Albastre, care venea vineri de la Caracal şi trebuia să ajungă la Petroşani, s-au blocat în gara din comuna Turburea. Trenul nu a mai putut fi pus în mişcare, asta pentru că i s-au blocat osiile din faţă. Din acest motiv, alte două trenuri au fost oprite. ”Nu a ieşit foc sau fum de la roţi, aşa cum a fost anunţat, şi nici defecţiunea nu a apărut de la Filiaşi. Am oprit în gara de la Turburea şi, când a fost să plecăm, trenul nu a mai putut fi pus în mişcare. I s-au blocat osiile din faţă”, a declarat mecanicul trenului.

De suferit au avut călătorii, care după ce au aşteptat mai bine de o jumătate de oră să se remedieze defecţiunea, au fost nevoiţi să plece cu alte mijloace de transport la destinaţii. “Am stat în tren aproximativ o oră, fără să ni se spună nimic. Nu am primit nicio explicaţie. Ni s-a părut ciudat ce s-a întâmplat şi am început noi să ne interesăm. Atunci ne-au spus că au apărut defecţiuni, că s-au blocat roţile din faţă ale trenului şi cel mai probabil reparaţia durează câteva ore. Am început să dăm telefoane şi am plecat cu ce am putut”, a spus un călător. 

Călătorii, duşi cu microbuze în staţia următoare

Primarul comunei Turburea a pus la dispoziţia călătorilor un microbuz care i-a  dus până la următoarea gară, urmând ca de acolo să fie preluaţi de un alt tren şi duşi la Târgu-Jiu. “Am vorbit cu cei de la postul de poliţie şi am decis să punem la dispoziţia călătorilor microbuze care să-i transporte până la următoarea staţie, adică la Târgu-Cărbuneşti, ca să poată fi preluaţi de acolo de alte trenuri. Este vorba de aproximativ 30 de persoane”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Pentru conductorul trenului, defecţiunea de vineri nu a fost o surpriză, ceea ce însemnă că s-a mai confruntat cu astfel de probleme. “Trenurile se mai şi defectează. Asta este situaţia şi nu avem ce face”, a spus acesta.

Trenul personal care venea de la Craiova a rămas şi el blocat în halta Gilort, pentru nu a mai putut să-şi continue drumul, calea ferata fiind blocată. Pentru ca oamenii să nu rămână ore întregi în tren, de la Craiova a fost trimis un vagon care să preia călătorii.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: