Parcul de pe Insuliţă, distrus înainte de inaugurare

Parcul de joacă de pe Insuliţă este pe jumătate distrus, deşi încă nu a fost inaugurat. Scaunele de la leagăne şi balansoare sunt de proastă calitate, fiind din carton plasticat, şi au crăpat deja. Primăria susţine că parcul a fost vandalizat, dar pe de altă parte spune că paguba va fi suportată de constructor. Investiţia a fost de 12.000 de euro.

Nici nu s-au terminat lucrările la parcul de pe insuliţă, că au şi apărut probleme. Din punctul de vedere al Primăriei Târgu-Jiu ar mai trebui amenajate doar spaţiile verzi, dar în realitate şi locul de joacă al copiilor ar trebui refăcut. Leagănele şi balansoarele au fost confecţionate din materiale de proastă calitate şi deja s-au rupt, înainte ca lucrarea să fie recepţionată.

Plasticul slab a cedat, iar leagănele şi balansoarele s-au crăpat.  Târgujienii care vin cu micuţii aici au observat acest lucru şi, mai mult decât atât, spun că aceştia nu sunt în siguranţă. „Acest plastic parcă ar fi mai degrabă carton. Nu sunt de calitate, ce să mai. Au fost montate de curând şi toate sunt crăpate.  Un leagăn s-a rupt de tot şi l-au luat. Copiii sunt în pericol, pentru că acestea oricând pot ceda şi micuţii se pot accidenta. Nu au nici spătare leagănele, iar mânerele sunt din fier şi se pot lovi foarte uşor. Poate aşa a fost prevăzut în proiect. Nu e normal să se face la normă, pentru că e siguranţa copiilor în joc”, a spus un părinte.

Constructorul repară lucrurile vandalizate

Primăria Târgu-Jiu cunoaşte situaţia şi susţine că această problemă va fi remediată de constructor. Municipalitatea e de părere că parcul de joacă a fost vandalizat. „Ştim situaţia, dar parcul acela de joacă a fost vandalizat. Pentru că lucrarea nu a fost recepţionată, e în custodia constructorului care va remedia această problemă”, a declarat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt Primăria Târgu-Jiu. În aceste condiţii rămâne de văzut când va fi recepţionat parcul de pe Insuliţă.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: