Sala Sporturilor, inaugurată cu box. Circa 500 de sportivi din 37 de ţări, la Târgu Jiu

Sala Sporturilor din Târgu Jiu a fost inaugurată duminică cu mult fast. Prima competiţie pe care o găzduieşte este una europeană. Sute de fete şi băieţi se vor lupta în ring pentru titlul de campion european. Campionatul European de Box Under 22 îşi va desemna medaliaţii la începutul lunii viitoare.

Până pe 27 martie vor avea loc preliminariile competiţiei, urmând ca la sfârşitul lunii să fie organizate semifinalele şi finalele Campionatului European de Box Under 22. „Avem un număr record de participanţi în acest an. Este deja cea de-a doua ediţie pe care o organizăm în România. Avem sportivi din 37 de ţări. Aproximativ 500 de persoane au venit la Târgu Jiu în aceste zile. Ne-a fost mai greu cu cazarea la început şi am fost nevoiţi să rezervăm camere şi la pensiuni din localităţile apropiate de Târgu Jiu, pentru că în oraş n-am mai găsit camere libere. Am avut un impediment dacă pot să îi spun aşa pentru că, iniţial, noi ne-am pregătit pentru 300 de locuri de cazare. Din cauza unor deficienţe tehnice la nivelul Federaţiei Internaţionale, înscrierile au fost foarte întârziate şi ne-am trezit pe ultima sută de metri cu o suplimentare de încă 150 de locuri care, de fapt, în final când ne-am închis era de 200 de locuri", a spus Vasile Cîtea, preşedintele Federaţiei Române de Box.

Festivitatea de premiere va avea loc pe 1 aprilie. „Toate ţările au venit cu cele mai importante speranţe ale boxului amator. Cu siguranţă, în perioada de duminică până duminică, vom avea ocazia să vedem la lucru chiar viitorii campioni europeni, mondiali  de la seniori, nu neapărat under 22. Avem şi doi gorjeni care vor lupta pentru un loc bun şi îi vom susţine”, a declarat Horaţiu Gorun, directorul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Gorj.

Câţiva preoţi au sfinţit sala. În deschidere, o interpretă din Gorj a cântat imnul României, iar Doina Gorjului a jucat în deschiderea evenimentului. Sala Sporturilor din Târgu Jiu are o capacitate de aproximativ 1200 de locuri şi va putea găzdui competiţii naţionale şi internaţionale.

Vizualizări: 1,051

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: