Salarii de 1.200 de lei pentru 600 de mineri-paznici din CE Oltenia

Directorul general de la Complexul Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat la o emisiune la TV Sud că circa 600 de mineri vor fi transformaţi în paznici şi vor avea un salariu de maxim 1.200 de lei. Acesta a declarat că a angajat un specialist în domeniu, care să pună la punct înfiinţarea unei direcţii de profil în cadrul companiei. Minerii prezenţi la mitingul de sâmbătă, organizat de sindicaliştii din zona Rovinari, spun că nu sunt de acord să treacă la pază.

Laurenţiu Ciurel vrea să „doteze“ minerii pentru a-i pune să facă de pază la unitate. În acelaşi timp, Ciurel spune că vrea să mai reducă contractele cu firmele de pază. Practic, paza companiei va fi asigurată în câteva luni de un miner şi un agent de pază de la prestatori. „Am început cu partea de mentenanţă. O altă etapă ar fi ca din cei 1800 oameni care sunt integraţi acum din extern în activitatea de pază, circa 5-600, să-i avem din rândul salariaţilor noştri“. Directorul Ciurel spune că minerii vor fi trimişi la cursuri de agent de pază.„Intenţia noastră este să scădem într-o măsură cât mai mare numărul de oameni care asigură paza din exterior. Paza a mai fost şi cu alte ocazii internalizată şi credem că o parte din reconversia ce trebuie făcută în zona minieră, mai ales unde nu prea există alternative, şi faptul că nu trebuie o calificare de lungă durată. Calitatea de agent de pază se poate obţine doar în urma unui curs de scurtă durată“, a declarat acesta. Directorul CE Oltenia a mai spus că situaţia companiei este grea, producţia de cărbune va fi mai mică şi că prin această reorganizare salvează locurile de muncă. „Credem că putem menţine o parte din locurile de muncă ce vor dispare o dată cu reducerea cantităţii de cărbune în exploatare direcţionând aceste persoane în alte zone“, a menţionat directorul general Ciurel.

8 lei pe oră

Laurenţiu Ciurel a mai dezvăluit că a angajat un specialist pentru a organiza această direcţie de pază. „Am angajat un audit în zona pazei care a avut un rezultat la care ne aşteptam, în sensul că sunt multe locuri în care paza aproape că nu există şi dăm banii de pomană. Am angajat part-time un specialist în organizarea acestor firme de pază care a mai făcut lucrul acesta pentru alte companii mari. Va fi o direcţie de pază, cu în jur de 5-600 de angajaţi“, a explicat Ciurel. Specialistul Răzvan Ionescu are termen trei luni pentru a pregăti acest departament să-şi ia toate avizele necesare. De asemenea, va fi nevoie de operarea unor modificări în statutul companiei şi dotarea agenţilor mineri aşa cum cere legea. Laurenţiu Ciurel a mai spus că agenţii de pază vor fi plătiţi cu 8, 5 lei pe oră. „Va fi salariul mediu de la companie, nu va fi mai mic sau mai mare. În jurul a 1200 de lei“, a declarat Laurenţiu Ciurel.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: