Salarii mai mari pentru minerii care muncesc la foc continuu

Cheltuieli mai mari pentru Complexul Energetic Oltenia şi venituri pe măsură pentru minerii care vor lucra şapte zile din şapte de luna viitoare. Compania energetică îşi face calcule şi anunţă că veniturile salariaţilor care vor munci şi în weekend vor creşte cu cel puţin 15%.

Ca să onoreze toate contractele şi să nu aibă probleme cu stocurile de cărbune, oficialii CE Oltenia au decis să se muncească şapte zile din şapte. Ion Ruşeţ, şeful Departamentului de Relaţii de Muncă şi cu Comunitatea, din cadrul companiei energetice, a explicat că şi costurile vor fi mai mari în perioada următoare.

„O cheltuială suplimentară materială cu energia, cu transportul, cu personalul. Discutăm despre oameni care chiar dacă se vor încadra în norma lunii, ei vor lucra sâmbătă şi duminică cu posibilitatea recuperării în zilele de lucru, vor beneficia de sporul de 87% pentru zilele de weekend. Dacă discutăm despre patru sâmbete sau duminici, într-o lună, la bază, un angajat va avea o creştere salarială de peste 15%. Există asemenea situaţii, va fi o creştere a cheltuielilor cu munca vie”, a explicat Ion Ruşeţ, la Gorj TV.

Programul la foc continuu va continua până la sfârşitul acestui an, au mai anunţat reprezentanţii producătorului de energie. „Dacă vor fi situaţii în care munca din weekend nu va fi recuperată cu zile libere, vom avea o altă situaţie. Vom discuta despre plata acestor zile suplimentar cu un spor conform Contractului Colectiv de Muncă”, a adăugat Ruşeţ.

Vizualizări: 5,067

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: