Solicită un nou spor pentru mineri

Un sindicalist din Complexul Energetic Oltenia solicită spor de tură pentru minerii care vor lucra, de săptămâna viitoare, şapte zile din şapte. Nicu Bunoaica susţine că a înaintat deja o adresă în acest sens administraţiei şi colegilor săi din sindicate.

Nicu Bunoaica a declarat, la Radio Infinit, că minerii merită acest spor pentru că vor lucra la foc continuu de luna viitoare. Mai mult decât atât, salariaţii din termocentrale beneficiază deja de acest bonus financiar. „Oamenii vor lucra suplimentar cu eforturi deosebite. Lipsă de personal şi reparaţii care nu s-au făcut. Am făcut o adresă ca oamenii să beneficieze de un spor de tură. Să existe şi acel spor pentru unităţile miniere pentru că există pe zonele de termocentrale. Am solicitat comisiei mixte şi domnului director Sorin Boza să discute acest aspect şi să ia o hotărâre. Nu mi se pare corect ca oamenii să facă aceste eforturi degeaba. Eu cred că este normal atâta timp cât Directoratul se laudă cu profit pe nu ştiu câte luni. Să dea bani la oameni pentru că merită cu vârf şi îndesat”, a declarat sindicalistul.

Cu toate acestea, Nicu Bunoaica nu se aşteaptă la o susţinere prea mare din partea colegilor din sindicate. Dacă demersul său nu va fi o reuşită, îl aşteaptă pe directorul Sorin Boza în cariere să le explice oamenilor de ce nu pot primi acest spor. „Sunt ferm convins că aceşti cameleoni sindicali corupţi, cumpăraţi de administraţie, nu vor susţine această idee. Dimpotrivă! Vor face un pic de tam-tam. Mi se pare normal să ceară acest drept pentru că vor munci mai mult. Voi avea o discuţie cu directorul general, să spună oamenilor din ce cauză nu se va da acest spor”, a mai anunţat Bunoaica.

Vizualizări: 3,230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: