Salariile angajaţilor de la UM Sadu, incerte din luna martie

Salariile angajaţilor Uzinei Mecanice Sadu mai sunt asigurate doar pentru luna februarie. Conducerea unităţii speră ca din martie să apară un nou front de lucru. Directorul Ştefan Danciu este optimist, după vizita făcută în America. Acesta spune că aşteaptă oferte din partea unor investitori cu care a purtat discuţii la Târgul Exponenţial de la Las Vegas. În momentul de faţă, UM Sadu are datorii de 200 de milioane de lei.

Directorul Uzinei Mecanice Sadu dă asigurări că salariile angajaţilor nu vor fi afectate în lunile ianuarie şi februarie din cauza activităţii slabe a instituţiei. „Încă nu am rămas pe zero, avem activitate pentru a onora contractele aflate în derulare. Pentru luna ianuarie am dat salariile, iar pentru februarie vom asigura fondurile necesare. Am avut un partener care a întârziat cu banii, dar ni s-a promis că se va rezolva problema. Din luna martie sper să apară un nou front de lucru”, a declarat Ştefan Danciu, directorul Uzinei Mecanice Sadu.

Optimismul său vine după ce, în urmă cu câteva zile, s-a întors de la Târgul Expoziţional de la Las Vegas. Acesta a fost în America împreună cu reprezentanţi ai Romarm şi ai Ministerului Economiei. „Am fost la o expoziţie pentru producţia civilă militară. Am discutat cu partenerii mai vechi în vederea reînnoirii contractelor. Zilnic, am avut câte 3-4 întâlniri cu diferite persoane. Aşteptăm ca în perioada următoare să primim oferte de la mai mulţi investitori pe care i-am acostat prin standuri”, a precizat Ştefan Danciu.

În momentul de faţă, Uzina Mecanică Sadu are datorii de circa 200 de milioane de lei. După ce Consiliul Judeţean Gorj a avizat preluarea în domeniul public a unor active din patrimoniul uzinei, supuse procedurii de dare în plată către stat prin Ministerul Finanţelor, conducerea UM Sadu a anunţat că va începe evaluarea. „În această perioadă cautăm un evaluator pentru a face reevaluarea terenului şi a clădirilor. Noi avem o valoare de inventar, însă trebuie stabilită şi la valoarea la preţul pieţei”, a declarat directorul UM Sadu. Preluarea activelor a fost avizată în vederea construirii unui nou parc industrial, prin înfiinţarea căruia poate fi ştearsă o mare parte a datoriilor.   

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: