Călinoiu mai pierde o bătălie cu Manu, şefa spitalului

Incredibil, dar ordinele politice ale lui Ion Călinoiu nu sunt considerate literă de lege de cei care asigură managementul privat al spitalului. Şeful judeţului, obişnuit să schimbe directorii când vrea, este aproape luat la mişto de cei care asigură conducerea spitalului judeţean, aflat în subordinea lui Călinoiu. Pentru a doua săptămână la rând, Ion Călinoiu anunţă presa că Nicoleta Manu nu mai conduce Spitalul Judeţean. Aceasta îi transmite din nou că este angajata firmei Tetraedru, căreia CJ Gorj i-a încredinţat managementul spitalului şi că are planuri de viitor aici.

Președintele CJ Gorj era convins aseară că Manu nu mai este în fruntea unității sanitare, mai ales că a avut în acest sens și o discuție cu directorul firmei Tetraedru Medical, cea care asigură managementul privat la spitalul din Târgu Jiu. „Lucrurile sunt foarte clare. Directoarea medicală asigură interimatul, iar Manu nu mai are ce să caute prin spital. Ea nu mai este în fruntea spitalului, a fost schimbată și cred că vă veți convinge de lucrul acesta și în perioada următoare. Am discutat direct cu managerul firmei care asigură managementul privat și am fost asigurat de acest lucru la modul cel mai categoric. Chiar am discutat despre faptul că doamna Căliman nu are nicio relație contractuală cu cei de la Tetraedru și că poate facem și o economie la contract în perioada în care nu plătim managerul”, declara, răspicat, Ion Călinoiu.

Tot Manu e șefă

Cei drept, în ultimele două zile, directorul medical Cristina Căliman a avut împuternicire de director, doar pentru că Manu a fost plecată la Bucureşti, cu treburi. Împuternicirea a fost semnată de Manu, nu de Tetraedru, astfel că este evident că nu se referea la numirea altui director de spital.

Contactată pentru un punct de vedere, Nicoleta Manu a declarat că a avut o întâlnire la Tetraedru cu șefii săi de la București, dar nu i s-a comunicat nimic despre o eventuală schimbare a sa din funcție. „Tocmai am încheiat o ședință la firma care m-a desemnat să fiu manager la spital și nu mi s-a spus nimic despre vreo schimbare. Nu știu de unde au apărut astfel de informații, dar nu sunt adevărate”, a spus Manu, care a rămas fermă pe poziții.

Nici Cristina Căliman nu s-a grăbit să confirme o eventuală numire a sa ca interimar la spital, ea spunând că doar îi ține locul lui Manu în perioada în care aceasta lipsește din unitate. Procedura este la fel ca la orice instituție publică, atunci când pleacă șeful cel mare pentru o zi-două, la conducere rămâne un adjunct, la fel stând lucrurile și la spital. „Este aceeași procedură ca atunci când asiguram conducerea în lipsa domnului Stănculete sau a domnului Vlădoianu. Nu am nicio hârtie prin care eu să fiu numită interimar de către firma de management privat, firmă care, de altfel, nici nu ne-a informat oficial că ar fi intervenit vreo schimbare în privința persoanei desemnate să asigure conducerea spitalului. Eu am o hârtie de la doamna manager Manu prin care sunt desemnată să îi țin locul, dar doar în perioada de absență a dumneaei din unitate, nimic mai mult”, a declarat Cristina Căliman.

„Nu mi-a spus nimeni că nu mai sunt manager. Domnul Călinoiu poate să vorbească. Are dreptul să spună orice”.

Claudia Nicoleta Manu, manager privat

Vizualizări: 217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: