Salariile profesorilor întârzie și în decembrie

Întârzie salariile profesorilor. În Bolboși și Stoina, dascălii vor lua banii până la data de 20 decembrie. Asta pentru că primăriile nu au mai avut fonduri suficiente și au solicitat alți bani Consiliului Județean Gorj pentru a putea achita toate lefurile profesorilor și personalului auxiliar.

Ziua de salariu era 7 decembrie, spun dascălii revoltați. Până acum nu au primit decât promisiuni. „Nu am primit nimic până acum. Noi întrebăm directorul în fiecare zi și mereu ridică din umeri. Ne spune să așteptăm că nu sunt bani. Am și eu un copil mic, vin sărbătorile, avem rate de plătit. Nu avem de unde să le plătim”, ne-a spus o profesoară din Bolboși.

Un alt dascăl se plânge că nu este băgat în seamă nici de director când merge să întrebe când vor primi salariile: „Mergem și îl întrebăm și spune că nu e treaba noastă! Păi, cum să nu fie?! Sunt banii noștri. Când ni-i dă? Am înțeles că nu sunt bani. Așteptăm de pe data de 7 decembrie. Așa scrie în contract. Alți colegi, de la alte școli, cum de au primit banii până acum?!”, ne-a declarat o altă profesoară din Bolboși.

Primarul Gheorghe Bilea susține că încă nu s-a făcut rectificarea de buget. A fost redactată hotărârea de Consiliu Local și se vor lua salariile săptămâna viitoare. „Luna asta e o problemă că nu ne-au ajuns banii. Ni s-au alocat sumele necesare, trebuie să dăm hotărâre de Consiliu și suntem cu dosarele la Trezorerie. Vin banii înainte de sărbători. Nici nu se pune problema. Noi nu avem nici personal pregătit. Din iunie suntem fără contabil. Am angajat acum o tânără începătoare. Se rezolvă problema”, a dat asigurări primarul Bilea.

La fel, și la Stoina

Salariile nu au întârziat doar în Bolboși, ci și la Stoina. Nici aici, profesorii sau personalul auxiliar nu au primit încă banii în această lună. Primarul Maria Bușe susține că nu putea organiza două ședințe de Consiliu Local într-o singură lună și i-a solicitat contabilului să le dea angajaților o parte din bani până când se va face rectificarea. Numai că nici acești bani nu au ajuns la dascăli. „Noi am primit decizia Inspectoratului Școlar pentru suplimentarea sumelor pentru hotărâri judecătorești și cheltuieli de personal, însă bani au fost în cont. Numai că domnul contabil al școlii trebuia să vină la muncă și să le calculeze salariile oamenilor și să le dea un procent parțial până când organizăm ședința de Consiliu Local. A trebuit să aștept decizia Finanțelor și acum aștept decizia Consiliului Județean pentru a ne suplimenta sumele solicitate. Nu a fost rea intenție din partea nimănui, numai că nu ne-am putut permite să facem, într-o lună, două ședințe, una extraordinară, numai pentru școală, și cealaltă, ordinară”, a explicat primarul Maria Bușe.

Vizualizări: 867

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: