Supărarea şefului cabanierilor din Rânca: Autoritățile continuă să agreseze această zonă

Indicatorul rutier care interzice accesul mașinilor cu masă mai mare de 7,5 tone în stațiunea Rânca îl supără în continuare pe Constantin Pănescu, mai ales după ce, duminica trecută, șoferul unui autocar a rămas fără permis pentru că a ignorat restricția respectivă, el încumetându-se să transporte un grup de elevi olimpici până în stațiune.

Șeful Asociației cabanierilor din Rânca a postat pe contul său de Facebook un comentariu mai amplu despre acest subiect, făcând cunoscut că, în schimb, și zilele acestea, dar și altă dată, camioane încărcate cu zeci de tone de lemne urcă în munte fără nici un fel de problemă. De altfel, și cabanele și pensiunile din stațiune au fost ridicate cu materiale de construcție aduse cu tirurile care cu siguranță cântăreau mai mult decât prevede indicatorul respectiv, indicator care până anul trecut avea o interdicție de 3,5 tone.

„Acum s-a amendat și ridicat permisul la un biet șofer care aducea la pârtiile din Rânca pentru recreere un grup de elevi OLIMPICI! După două zile urcă un CAMION cu lemne de două-trei ori mai greu decât mini-autocarul cu elevi cu tot. Unde credeți... tocmai la cei care au interzis tonajul respectiv!!! Oare îi amendează cineva? Dacă autoritățile continuă să agreseze această zonă, noi cei care ne desfășurăm activitățile aici considerăm că se formează un grup infracțional împotriva noastră, a zonei, dar și a TURISMULUI din Gorj, deoarece Rânca-Transalpina aduce jumătate din turiștii care vizitează Gorjul. Având în vedere că se apropie sărbătoarea Crăciunului, să vă aducă MOȘUL gânduri mai bune sau «demisiile» unora!”, a scris Pănescu pe pagina sa de Facebook”. Tot aici el nu a uitat să amintească și faptul că Transalpina a fost la origini „Drumul Regelui”, moartea lui Mihai I fiind un bun prilej pentru a menționa acest lucru.

Vizualizări: 350

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: