Salariu redus pentru un miner băut

Clauză nouă în Contractul Colectiv de Muncă al minerilor din Gorj. Dacă vin băuţi la serviciu, angajaţii îşi pot pierde locul de muncă. Până acum, trei salariaţi ai companiei energetice au fost prinşi beţi şi sunt anchetaţi de şefii lor. Unul dintre ei a fost sancţionat la salariu. Va primi leafă mai mică în următoarele trei luni.

„Sunt trei situaţii după luna aprilie când am convenit cu partenerii sociali ca în două luni să se prelucreze această clauză din CCM. Nu se iau măsuri imediate. Sunt trei situaţii de cercetări cu privire la asemenea abateri. Una dintre situaţii a fost finalizată nu cu desfacerea contractului, ci cu o sancţiune pe trei luni de zile cu diminuarea salariului. E vorba de un salariat care era aproape de 0,4 la mie alcool în aerul expirat. Mai este şi situaţia în care nu spun că intervine rutina, ci o înţelegere care nu este benefică”, a explicat Ion Ruşeţ, consilierul directorului companiei, Sorin Boza.

Complexul Energetic Oltenia achiziţionează des alcoolteste cu care sunt verificaţi toţi salariaţii înainte de a intra în tură. (A.A.)

Vizualizări: 3,593

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: