Minerii ameninţă cu proteste. Nu vor mai da un bulgăre de cărbune

Minerii anunţă proteste extreme în cazul în care vor pierde grupa de muncă de la începutul anului viitor. Sindicaliştii susţin că oamenii vor opri lucrul în Complexul Energetic Oltenia dacă nu va fi modificată legislaţia şi ei vor rămâne fără grupa de muncă.

Primul care a tras semnalul de alarmă a fost sindicalistul Nicu Bunoaica. El anunţă proteste spre sfârşitul anului la Cariera Lupoaia. Este convins că îl vor urma şi alţi colegi care lucrează în condiţii grele. „Eu voi opri lucrul cu cei de la Lupoaia şi sper că şi ceilalţi şapte mii de mineri care beneficiază de grupă vor opri munca la sfârşitul anului. Avem două sporuri deja ciuntite. Am discutat şi cu oameni politici. N-au făcut nimic. Pe modificarea legii pensiilor nu ne găsim nicăieri cu o reducere a vârstei de pensionare. Oamenii doresc să facă proteste pentru grupa de muncă, sunt nemulţumiţi de condiţiile în care lucrează. Vor opri lucrul, vor ieşi în stradă, nu vor mai da un bulgăre de cărbune”, a fost semnalul sindicalistului Nicu Bunoaica.

Şi restul salariaţilor din sistem ameninţă. Vor opri lucrul dacă vor pierde grupa de muncă, anunţă şi Dumitru Pîrvulescu, liderul Federaţiei Naţionale Mine Energie.  „Eu sunt convins că politicienii vor înţelege şi vor face modificările de rigoare astfel încât colegii din minerit şi energie care au în momentul de faţă condiţii deosebite, să le aibă şi după 1 ianuarie. Apelul vine în urma dorinţelor colegilor. Colegii spun că dacă nu se va rezolva această chestiune, atunci sunt dispuşi să facă aceste proteste. Există tensiuni. Dacă nu ar avea omul condiţie deosebită, prin absurd, mai poţi să pui un miner să lucreze până la 60 şi ceva de ani plus că legislaţia impune ca după 50 de ani să nu mai lucreze nici la înălţime”, a declarat şi Dumitru Pîrvulescu, preşedintele FNME.

Vizualizări: 3,746

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: